Sabiedrība

VIDEO: pateicoties vērīgiem iedzīvotājiem Oskaram izdodas atgūt Āgenskalnā nozagto motorolleru

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Degpunktā

Pirmdiena, 23. septembris, Oskaram izvērtās neveiksmīga, jo, novietojot savu spēkratu Nometņu ielā iepretim 47. namam, tas nieka 12 minūšu laikā jau bija nokļuvis garnadža rokās, vēsta "Degpunktā".

VIDEO: pateicoties vērīgiem iedzīvotājiem Oskaram ...

Gaišā dienas laikā Rīgā, Āgenskalnā, kāds zaglis aizdzina ielā atstātu motorolleru. Tiesa, todien garnadzim darbu atviegloja aizdedzē atstātās atslēgas. “Es daļēji esmu vainīgs, bet zādzību tas neatjauno. Ņēmu somu no bagāžnieka, runāju pa telefonu un pārgāju pāri ielai. Pēc 10 minūtēm, kad sāku meklēt atslēgas, sapratu, ka esmu atstājis motorollerā. Iznākot konstatēju, ka motorollera vairs nav,” stāsta Oskars.

Pēc notikušā "Degpunktā" publicēja ekrānšāviņu ar uzbrucēja seju, kā arī lūdza iedzīvotājus ziņot, gadījumā ja noziedznieks viņiem ir zināms. Un nu ļaužu vērība vainagojusies panākumiem - zaglis ir aizturēts, un Oskars atguvis savu spēkratu, tiesa, nepilnīgā sastāvā.

foto: Ekrānšāviņš
Garnadzis jau iepriekš par līdzīgiem nodarījumiem bijis sodīts.
Garnadzis jau iepriekš par līdzīgiem nodarījumiem bijis sodīts.

Izskatījās, ka zaglis ar motorolleru bija kritis, jo braucamrīkam uzradušies jauni skrāpējumi un buktes. Tāpat no rollera bija pazudusi 400 eiro vērtā kaste, telefona turētājs un aizsargstikls. Oskars lēš, ka kopējie zaudējumi viņam mērāmi aptuveni 700 eiro apmērā. Tomēr viņš izsaka milzu pateicību ikvienam, kas situācijā nepalika vienaldzīgi.

Likumsargi ziņo, ka zagli aizturēja 2. oktobrī uz ielas. Viņš ir 28 gadus vecs un jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem un noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Kratīšanas laikā viņa garāžā tika atrasts nozagtais motorollers, kā arī vēl kāds meklēšanā izsludināts motocikls, par kura zādzību policijai bija ziņots augustā. 

Vairāk skaties video!