FOTO: ugunsgrēka dēļ no Ogres Kalna pamatskolas evakuēti 200 skolēni - mamma neizpratnē par skolas rīcību
foto: Ogrenet.lv
Degšana notika ēkas ceturtajā stāvā.
Novadu ziņas

FOTO: ugunsgrēka dēļ no Ogres Kalna pamatskolas evakuēti 200 skolēni - mamma neizpratnē par skolas rīcību

Anna Klāra

Jauns.lv

Ugunsgrēka dēļ trešdien ap plkst. 15.00 no Ogres Kalna pamatskolas evakuēti 200 skolēni un darbinieki. Kāda satraukta mamma norādījusi, ka kāda skolotāja visiem skolēniem, kas pameta skolas teritoriju ielikusi "n" burtu par to, ka skolēni nav apmeklējuši stundu.

FOTO: ugunsgrēka dēļ no Ogres Kalna pamatskolas ev...

Trešdien, 9. oktobrī, ap plkst. 15.00 skolēnu mācību darbu Ogrē iztraucēja dūmu detektoru skaņas. Kā vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), izsaukums saņemts plkst. 15.07 uz Zinību ielu Ogrē, kur sākotnējā informācija liecināja, ka sabiedriskās ēkas ceturtajā stāvā notiek degšana. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg elektrības sadales skapis un starpsiena divu kvadrātmetru (m2) platībā.

Kā vēsta vietne "Ogrenet", ar viņiem sazinājusies kāda satraukta mamma, kas vēstījusi, ka skolotāju rīcība notikuma brīdī neesot bijusi adekvāta. "Kad atskanēja trauksmes signāls, skolotāja uz to nereaģēja, bet skolēniem kuri klasi pameta, viņa ielika "n" burtus. Kad signāls vairs neesot skanējis, klases durvīs parādījusies meitene, kura teikusi, ka deg skola un esot jāskrien ārā, un tikai tad visi devušies uz izeju," norāda mamma.

Tāpat viņa norāda, ka skolas darbinieki divas reizes izlēguši trauksmes signālu. Kā liecina vietne, Ogres Kalna pamatskolas direktori Ilzi Butevicu viņiem tā arī nav izdevies sazvanīt, lai noskaidrotu sīkāku informāciju par notikušo.