Luksemburga pievienosies Latvijas vadītajai starptautiskajai dronu koalīcijai
foto: dpa/picture-alliance
Luksemburgas aizsardzības ministre Juriko Bakesa.
Sabiedrība

Luksemburga pievienosies Latvijas vadītajai starptautiskajai dronu koalīcijai

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Luksemburgas aizsardzības ministre Juriko Bakesa trešdien Rīgā parakstījusi Luksemburgas apliecinājumu par vēlmi pievienoties Latvijas un Lielbritānijas vadītajai starptautiskajai dronu koalīcijai Ukrainas atbalstam, informēja Aizsardzības ministrijā.

Luksemburga pievienosies Latvijas vadītajai starpt...

Luksemburgas pievienošanās dronu koalīcijai sniegtu nozīmīgu pienesumu jaunu dronu tehnoloģiju izstrādē un attīstībā, lai Ukraina būtu soli priekšā agresoram. "Aicināsim arī citus sabiedrotos aktīvi iesaistīties dronu koalīcijā, lai kāpinātu piegāžu apjomus Ukrainai," sola Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Saskaņā ar dronu koalīcijas saprašanās memorandu par jaunu valstu uzņemšanu ir jāvienojas jau esošajām koalīcijas dalībvalstīm. Līdz ar Luksemburgas pievienošanos dronu koalīcijai tajā sadarbotos 17 valstis.

Dronu koalīcijas dalībvalstis jau ir sniegušas ievērojamu atbalstu Ukrainai, īstenojot dronu piegādes. Kopš koalīcijas dibināšanas šī gada februārī Latvija nodrošinājusi 3000 dažāda tipa un veiktspējas kaujas dronu piegādi Ukrainai. Latvija dronu koalīcijas mērķiem šogad ir atvēlējusi 20 miljonus eiro, kā arī nodrošina dronu testēšanas iespējas ražotājiem un bruņotajiem spēkiem, lai nepārtraukti uzlabotu dronu tehnoloģijas.

Kopā ar Latviju dronu koalīcijā iesaistījusies Lielbritānija, Austrālija, Čehija, Dānija, Francija, Igaunija, Itālija, Jaunzēlande, Kanāda, Lietuva, Nīderlande, Polija, Ukraina, Vācija un Zviedrija.