Valmieras tehnikumam piešķirts Veselību veicinošas izglītības iestādes statuss
foto: Publicitātes
Septembra mēnesī 1. kursa audzēkņiem tika organizēta foto orientēšanās pasākums “Iepazīsti Valmieru”.
Novadu ziņas

Valmieras tehnikumam piešķirts Veselību veicinošas izglītības iestādes statuss

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Valmieras tehnikumam ir piešķirts “Veselību veicinošas izglītības iestādes” statuss, ko īsteno Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Valmieras tehnikumā veselības veicināšana ir svarīga prioritāte. Tādēļ audzēkņiem, pedagogiem un darbiniekiem tiek organizētas dažādas fiziskās aktivitātes un nodarbības, kas palīdz uzlabot gan fizisko, gan garīgo veselību.

Valmieras tehnikumam piešķirts Veselību veicinošas...

Valmieras tehnikuma mērķis ir radīt vidi, kurā audzēkņi apgūst prasmes, kas veicina veselīgu dzīvesveidu – fizisko aktivitāti, pareizu uzturu, mentālās veselības kopšanu un sociālo atbildību.

Septembra mēnesī 1. kursa audzēkņiem tika organizēta foto orientēšanās pasākums “Iepazīsti Valmieru”, kura laikā jaunieši atklāja dažādas interesantas vietas Valmierā, katrā no tām pildot kādu āķīgu uzdevumu.

Programmas “Veselību veicinošas izglītības iestādes” ietvaros 2024. gada mācību semestra ietvaros tiks organizēti dažādi pasākumi, kuru mērķis ir veicināt veselīga dzīvesveida paradumu izkopšanu un veidot audzēkņu izpratni par veselības nozīmīgumu. No 22. līdz 30. novembrim Valmieras tehnikumā norisināsies veselības nedēļa, kuras laikā jaunieši izzinās onkoloģisko slimību riska faktorus. Liela uzmanība programmā pievērsta arī mentālās veselības veicināšanai – oktobris būs mentālās veselības mēnesis. Jaunieši varēs uzzināt, kā atpazīt pazīmes, kad nepieciešama palīdzība, kur to meklēt un kā rūpēties par savu mentālo veselību. Savukārt novembris būs veltīts enerģijas atjaunošanai. Jaunieši tiks aicināti atrast līdzsvaru starp dabu, atpūtu, fiziskajām aktivitātēm un veselīgu uzturu, lai uzturētu augstu enerģijas līmeni un produktivitāti visas dienas garumā.

Mācību gada garumā Valmieras tehnikuma pedagogiem un darbiniekiem divas reizes nedēļā ir iespēja uzlabot savu fizisko veselību un funkcionālās spējas kvalificētu fizioterapeitu vadībā. Par veselīgiem ieradmiem tiek domāts arī ikdienā, pirms mācību stundām un darba starplaikos izpildot īsus vingrojumus un izkustēšanos. Tā pat, Valmieras tehnikuma audzēkņiem ir pieejama sporta zāle, kurā viņi var trenēties trenera vadībā.

Statusa iegūšana veicinās drošas un veselīgas vides veidošanu, kurā audzēkņiem, pedagogiem un darbiniekiem tiks nodrošinātas iespējas mācīties, attīstīties un saņemt atbalstu veselīgu izvēļu veikšanā ikdienā.