Burovs: Talsu novada finansiālā krīze pārvarēta, darbs turpinās stabili
foto: Ieva Leiniša/LETA
Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).
Novadu ziņas

Burovs: Talsu novada finansiālā krīze pārvarēta, darbs turpinās stabili

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Talsu novada pašvaldībā darbs turpinās un kritiskā finansiālā situācija ir pārvarēta, pēc vizītes pašvaldībā secinājis Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Burovs: Talsu novada finansiālā krīze pārvarēta, d...

Kā pastāstīja Burova palīdze Baiba Kantiņa, Burovs šodien tikās ar Talsu novada pašvaldības priekšsēdētāju Andi Āboliņu (LZP), priekšsēdētāja vietnieku administratīvajos jautājumos Daini Karolu (LZS) un citiem pašvaldības pārstāvjiem.

Tikšanās laikā pārrunāja pašvaldības ieviesto taupības pasākumu ietekmi uz pašvaldības funkciju izpildi, finansiālo situāciju pašvaldībā šobrīd, kā arī 2025. gada prioritātes un budžeta iespējas.

"Vizītes laikā pārliecinājos, ka Talsu novada pašvaldības šobrīd strādā vienoti, stabili un ar izpratni dažādos jautājumos. Protams, darbs pie pašvaldības finansiālās situācijas uzlabošanas vēl turpinās, bet kritiskākais brīdis šobrīd, manuprāt, ir pārvarēts," viņš teica, uzsverot, ka par to jāpateicas ne tikai pašvaldības vadībai, kurai finansiālās krīzes laikā bija jāpieņem iedzīvotājiem nepopulāri lēmumi, bet arī Talsu novada iedzīvotājiem, kuri saprata šo lēmumu nepieciešamību.

Gada sākumā, lai Talsu pašvaldības budžets būtu sabalansēts un bez deficīta, dome apņēmās veikt "virkni nepopulāru lēmumu". Budžeta sabalansēšanai Talsu novada pašvaldība gada sākumā plānoja lūgt valsts aizņēmumu finanšu vadībai divu miljonu eiro apmērā.

Pēc tikšanās ar novada vadību, Burovs apmeklēja Talsu Ģimeņu un bērnu atbalsta centru "Brīnumiņš", kas ikdienā nodrošina dažāda veida terapijas pakalpojumus ģimenēm, kur aug bērni ar īpašajām vajadzībām. Centrs sniedz arī dažāda veida izglītojošas nodarbības gan mazuļiem, gan jauniešiem, kā arī nodrošina atbalstu audžuģimenēm, aizbildņiem un viesģimenēm.

Vizītes turpinājās Latvijas Sarkanā krusta Sociālās aprūpes un rehabilitācijas centrā "Stūrīši", kas sniedz mājokli, sociālo aprūpi un rehabilitāciju personām, kuras vecuma vai veselības stāvokļa dēļ nespēj sevi aprūpēt.