Uzlabots komunikācijas algoritms pēc drona incidenta Rēzeknes novadā, apgalvo aizsardzības ministrs
foto: Ieva Leiniša/LETA
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds.
Sabiedrība

Uzlabots komunikācijas algoritms pēc drona incidenta Rēzeknes novadā, apgalvo aizsardzības ministrs

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Aizsardzības nozares algoritms komunikācijā ar pašvaldībām pēc incidenta ar Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokritušu dronu ir uzlabots, piektdien pēc tikšanās ar novada vadību apgalvojis aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

Uzlabots komunikācijas algoritms pēc drona inciden...

Ministrs kopā ar Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem tikās ar Rēzeknes novada pašvaldības priekšsēdētāju Monvīdu Švarcu (JV, "Par", Latgales partija) un izpilddirektori Ēriku Teirumnieku un apsprieda ar reģiona drošību saistītus jautājumus.

Rēzeknes novada pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka pēc vizītes ministrs atbildēja uz mediju jautājumiem. Viņš esot atzinis, ka pēc 7. septembrī Gaigalavas pagastā nokritušā drona incidenta tika gūtas mācības un algoritms komunikācijai ar pašvaldībām esot ticis uzlabots. Šāda uzlabota, efektīva komunikācija esot bijusi 17. septembrī, sazinoties ar Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītājiem par Krāslavas novadā fiksēto lidojošo objektu.

Sprūds arī norādījis, ka aizsardzības nozare ir izdarījusi savus secinājumus, un atgādinājis, ka "gatavība aizsargāt valsti no pirmā centimetra - tā paliek spēkā."

Jau vēstīts, ka Sprūds piektdien reģionālā vizītē apmeklējis Rēzekni, Ludzu un Krāslavu, lai ar novadu vadību apspriestu militāro mācību "Namejs" norisi, sadarbību un informācijas apriti krīzes situācijās, kā arī informētu par aizsardzības nozares aktualitātēm.