Kronbergs aicina valsts pārvaldē celt algas tikai vissliktāk apmaksātajiem un kritiski svarīgajiem darbiniekiem
foto: Evija Trifanova/LETA
Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs.
Sabiedrība

Kronbergs aicina valsts pārvaldē celt algas tikai vissliktāk apmaksātajiem un kritiski svarīgajiem darbiniekiem

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Valsts kancelejas direktors Raivis Kronbergs, komentējot paredzēto atlīdzības fonda pieauguma ierobežojumu 2,6% apmērā, aicina vadītājus valsts pārvaldē būt atbildīgiem un atlīdzības pieaugumu nodrošināt tikai zemāko algu saņēmējiem, bet lielo algu saņēmējiem atlīdzību necelt.

Kronbergs aicina valsts pārvaldē celt algas tikai ...

Kā norādīja Kronbergs, līdztekus viņš aicina atlīdzību celt tām amatu grupām, kuras katrai nozarei ir "īpašie" amati, pakalpojumu sniedzēji un nodrošinātāji. Kā piemēru viņš minēja policistus, medicīnas personālu, pašvaldības sociālos darbiniekus un ugunsdzēsējus.

"Lielo algu saņēmēji savas [algas] varētu nepārskatīt šajā kontekstā," pauda Kronbergs. Kā vēstīts, valdība atbalstīja 2025.gada atlīdzības fonda pieauguma ierobežojumu ne vairāk kā 2,6% apmērā salīdzinājumā ar 2024.gada aktualizēto plānu šogad 31.jūlijā.

Atlīdzības fonda pieauguma ierobežojums ir attiecināms uz publisko pārvaldi, tostarp pašvaldībām, valsts un pašvaldību finansētām kapitālsabiedrībām, tostarp pieklasificētām.

Līdztekus jau ziņots, ka publiskā sektora algu pieauguma ierobežošana neattieksies uz iekšlietu dienestos dienošajiem. Savukārt pašvaldībām būs tiesības noteikt izņēmumus, ja tiks pieņemts attiecīgs domes lēmums, kas pamatos izņēmumu.