Valsts robežsardze: septiņi cilvēki aizturēti par mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas–Baltkrievijas robežu
foto: Ieva Leiniša/LETA
Latvijas-Baltkrievijas robeža.
Sabiedrība
Šodien 08:27

Valsts robežsardze: septiņi cilvēki aizturēti par mēģinājumu nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Trešdien, 18. septembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas septiņu cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas – Baltkrievijas valsts robežu, kopumā šogad no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 4326 cilvēki.

Valsts robežsardze: septiņi cilvēki aizturēti par ...

Kopumā šogad humānu apsvērumu dēļ uzņemti 16 cilvēki, informē Valsts robežsardze. Uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 52 likumpārkāpēju. Uz ārējām robežām konstatēti 24 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens no Lielbritānijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. Persona aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas, vienam Moldovas, vienam Kazahstānas un vienam Baltkrievijas pilsonim drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valstīm.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti pieciem ārzemniekam

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Uzbekistānas, viens Baltkrievijas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Uzbekistānas un viena Gruzijas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 10 personām – trīs Indijas, trīs Uzbekistānas, diviem Turkmenistānas, vienam Krievijas un vienam Sīrijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām – sešiem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Krievijas, diviem Lietuvas, diviem Moldovas, diviem Uzbekistānas, viena Igaunijas un vienam Kazahstānas pilsonim.