Briedis no partijas "Latvija pirmajā vietā" rindām kandidēs Rīgas domes vēlēšanās
foto: LETA
Latvijas bokseris Mairis Briedis.
Politika
Vakar 20:25

Briedis no partijas "Latvija pirmajā vietā" rindām kandidēs Rīgas domes vēlēšanās

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nākamvasar gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās uz domnieka krēslu Rīgas domē kandidēs arī bokseris Mairis Briedis, liecina Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija.

Briedis no partijas "Latvija pirmajā vietā" rindām...

Briedis pašvaldību vēlēšanās kandidēs no partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV).

Sākotnēji Briedim bija plānots sarakstā atvēlēt augsto trešo vietu, taču pēc biedru aptaujas viņš varētu palikt ārpus pirmā piecinieka deputātu kandidātu sarakstā.

Briedis iepriekš politikā izmēģināja spēkus, kandidējot Saeimas vēlēšanās no partijas "Saskaņa" saraksta. Savukārt vasaras izskaņā Briedis paziņoja par profesionālās boksera karjeras noslēgšanu.

Savā paziņojumā sociālajos tīklos Briedis atzīmēja, ka šis lēmums nebija viegls, jo bokss viņam vienmēr bija vairāk nekā tikai sports – tā bija dzīve, piepildīta ar aizrautību un emocijām. Viņš īpaši izcēla Latvijas līdzjutēju lomu savos panākumos: "Mana tauta - tas ir mans dopings," sacīja Briedis, pateicoties faniem par nenovērtējamo atbalstu. 

Mairis Briedis uzsāka savu sporta karjeru 1999. gadā, savukārt profesionālajā sportā ir kopš 2009. gada, un šo gadu laikā ir kļuvis par vienu no pasaules vadošajiem bokseriem pirmajā smagajā svarā un vienu no izcilākajiem Latvijas sportistiem. Viņa lielākie sasniegumi ir trīskārtēja pasaules čempiona titulu izcīnīšana pirmajā smagajā svarā (WBC, WBO, IBF) un uzvara Pasaules Boksa supersērijā 2019. gadā, kad viņš ieguva Muhammad Ali trofeju.

Šī gada maijā Mairis Briedis piedzīvoja nozīmīgu izaicinājumu, kad atkārtoti cīnījās ar Austrālijas bokseri Jai Opetaiu par IBF pasaules čempiona titulu pirmajā smagajā svarā. Šī cīņa bija atkārtota pēc viņu iepriekšējās tikšanās 2022. gadā un ir pēdējā profesionālā cīņa pirms karjeras izbeigšanas.