Jelgavā palielina nodevu par suņa turēšanu
foto: Shutterstock
Jelgavā līdz astoņiem eiro palielina nodevu par suņa turēšanu.
Novadu ziņas
2024. gada 8. septembrī, 12:59

Jelgavā palielina nodevu par suņa turēšanu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Turpmāk par suņa turēšanu, kas sasniedzis sešu mēnešu vecumu, Jelgavā ir noteikta nodeva astoņu eiro apmērā, paredz grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos "Jelgavas valstspilsētas pašvaldības nodevas".

Jelgavā palielina nodevu par suņa turēšanu ...

Līdz šim ikgadējā nodeva par suņa turēšanu bija seši eiro gadā, bet no augusta tā ir astoņi eiro. Nodeva jāsamaksā katru gadu līdz 31.martam. Suņu saimniekiem, kuri jau samaksājuši nodevu sešu eiro apmērā par šo gadu, papildus piemaksas nav jāveic. Taču tiem saimniekiem, kuru suns tagad sasniedzis sešus mēnešus, nodeva proporcionāli atlikušo mēnešu skaitam līdz gada beigām, ir jāmaksā pēc jaunajā apmēra.

Arī turpmāk no nodevas samaksas ir atbrīvotas personas ar 1. un 2.invaliditātes grupu, redzes invaliditāti, kā arī tās personas, kuru suņi atrodas norobežotā īpašuma iekšējā teritorijā. Sunim ir jābūt ar implantētu mikroshēmu un arī reģistrētam Lauksaimniecības datu centrā (LDC).

Pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība" informē, ka līdz augusta beigām suņu nodevu 3678 eiro apmērā bija samaksājuši 611 suņu saimnieki. Saskaņā ar LDC datiem Jelgavā gada sākumā bija reģistrēti 5606 suņi.

Nodevu par suņa turēšanu suņu saimnieki aicināti samaksāt ar pārskaitījumu. Nodevas apmaksa jāveic pilnā apmērā vienā maksājumā.

Par prasības neievērošanu dzīvnieka īpašniekam var izteikt brīdinājumu vai piemērot naudas sodu līdz 100 eiro.