Visā Latvijā tiek atzīmēta pirmā skolas diena 2024./2025. mācību gadā.

Pirmā skolas diena, 2024. gads

Visā Latvijā tiek atzīmēta 2024./2025. gada mācību sezonas uzsākšana.

Sabiedrība
2024. gada 2. septembrī, 13:07

FOTO: jaunieši pirmajā skolas dienā demonstrē savu oriģinalitāti

Jauns.lv

Visā Latvijā pirmdien, 2. septembrī, tiek atzīmēta jaunā mācību gada pirmā diena. Lai gan Zinību dienā tradicionāli dominē klasiskā stila apģērbs baltās un melnās krāsas salikumā, Jauns.lv novēroja, ka daudzi jaunieši šogad izcēlušies ar oriģinālākām kombinācijām.

FOTO: jaunieši pirmajā skolas dienā demonstrē savu...

Jau vēstīts, ka šodien, 2. septembrī, jauno mācību gadu skolās uzsāka  224 322 skolēni, no kuriem 20 657 skolēni uzsāka mācības 1.klasē. Tāpat šogad durvis vēra 197 vidusskolas un 30 valsts ģimnāzijas, kā arī 224 pamatskolas. Apsveikuma vārdus skolēniem veltījis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

"Atkal klāt septembris. Zinību diena. Tā ir sākums kam jaunam. Mums katram – bērnudārzniekiem, skolēniem, studentiem, pedagogiem, mācībspēkiem, vecākiem un vecvecākiem.  Zinību diena ir īstais laiks, lai sacītu paldies ikvienam Latvijas pedagogam bērnudārzos, skolās un mācībspēkam augstskolās. Paldies par jūsu entuziasmu un darbu un paldies par jūsu dzīves sūtību – būt par paraugu un iedvesmas avotu mums katram! Kā jūs vēl aizvien atceraties savus skolotājus, tā arī jūsu tagadējie skolēni atcerēsies jūs. Novēlu, lai šīs būtu košas, jautras un patīkamas atmiņas!" vēsta Rinkēvičs.

"Lai šī Zinību diena ir sākums ceļam uz jauniem un svarīgiem mērķiem. Lai jebkurš uztraukums pārvēršas motivācijā! Lai jaunās zināšanas mūs padara drošākus un laimīgākus! Lai skaists un par zaļu pat vēl zaļāks jaunais mācību gads!" novēl Valsts prezidents.

Ministru prezidente Evika Siliņa norādījusi, ka "zināšanas un prasmes, sava potenciāla izkopšana, uzņēmīgums un radošums ir galvenās panākumu atslēgas gan indivīdam, gan sabiedrībai, gan valstij, tāpēc izglītības loma ir milzīga". Viņa novēl skolēniem un studentiem "nostiprināt sevī patiesas vērtības" un attīstīt talantus un prasmes, ko likt lietā savas nākotnes un Latvijas labā. 

Savukārt, izglītības ministre Anda Čakša savā svētku uzrunā norādīja, ka "nav nekā svarīgāka, kā visiem bērniem visā Latvijā pieejama kvalitatīva un augstvērtīga izglītība, kas sniedz vislabākās iespējas attīstīt savas spējas, iegūt zināšanas un apgūt dzīvei un darbam nepieciešamās prasmes".