“Gribēju būt šajā komandā!” Pauls Jonass atklāj, ka līgumā ar “Kawasaki” ir ļoti specifiska nianse
foto: Kawasaki
Pauls Jonass (no kreisās) ar Anti Pironenu pēc oficiālās sadarbības paziņošanas.
Citi sporta veidi

“Gribēju būt šajā komandā!” Pauls Jonass atklāj, ka līgumā ar “Kawasaki” ir ļoti specifiska nianse

Toms Mālmeisters

Jauns.lv

2025. gada MXGP motokrosa pasaules čempionātā 27 gadus vecais Pauls Jonass atkal atgriezīsies uz rūpnīcas komandas motocikla. Iepriekš tika pavēstīts par viņa sadarbību ar “Kawasaki”. Sarunā ar Jauns.lv Jonass plašāk izteicies par pievienošanās procesu komandai un noslēgto līgumu. 

“Gribēju būt šajā komandā!” Pauls Jonass atklāj, k...

11. oktobris nesa patīkamas ziņas par Latvijas vadošo motokrosa sportistu Paulu Jonasu. Tika paziņots, ka viņš atgriezīsies rūpnīcas komandas paspārnē, pievienojoties “Kawasaki”. MX2 laikos, Jonasam kļūstot par 2017. gada čempionu, viņš atradās KTM rūpnīcas komandā, bet pirmos soļus MXGP nu jau 27 gadus vecais sportists sāka “Husqvarna” komandā. Jau toreiz tajā strādāja soms Anti Pironens, kurš bijis viens no nozīmīgākajiem iemesliem Jonasa kļūšanā par “Kawasaki” vienības braucēju.

“Zinu, kā viņš strādā. Jau esmu pamanījis, kā komanda ir attīstījusies kopš tur biju “Husqvarna” laikos. Anti Pironens gribēja mani komandā, un es gribēju būt šajā komandā,” par pievienošanos “Kawasaki” sarunā ar Jauns.lv saka Jonass. Pušu sarunas sākušas jau agri – 2024. gada sezonas pašā sākumā. “Pirmās pārrunas notika jau pēc pirmā posma Argentīnā. Mēs palikām vienā un tajā pašā viesnīcām. Atbraucot no vakariņām, Anti Pironens, kurš ir “Kawasaki” tehniskais direktors, stāvēja ārā. Stundu nopļāpājām. Viņi jau kādu laiku bakstīja mani par to, kad iešu pie viņiem. Atbildēju – nolieciet galdā līgumu un tad parakstīšu.” Jonass atminas, ka nopietnākas sarunas sākušās pirms posma Francijā maija vidū. Tas tobrīd bija sezonas septītais posms. Tāpat puses veikušas pārrunas arī pirms viņa nelaimīgā kritiena Vācijā, kas rezultējās ar nopietnu pleca traumu un 2024. gada sezonas priekšlaicīgām beigām. 

“Kad noslēdzām līgumu, vēl simtprocentīgi nebija skaidrs par manu plecu. Viņi šaubījās, vai viss būs kārtībā,” sākot atbildēt par līguma nosacījumiem, saka Pauls Jonass. Puses panākušas vienošanos uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu (1+1). Līgumu turpināt otrajā gadā ir komandas izvēle, turklāt tai ir iespēja jebkurā brīdī pārtraukt līgumu, ja Paulam ir sarežģījumi pabraukt Vācijas posmā gūtās nopietnās pleca traumas dēļ. “Tas ir pašsaprotami,” viņš ar sapratni min. Jonass paviesojies arī pie “Kawasaki” ārsta, kur pēc pārbaudēm konstatēts, ka savainotais plecs ir kārtīgi sadzijis un visam vajadzētu būt kārtībā. 

Pauls Jonass kopš oktobra atsācis treniņus uz jaunā motocikla. 2025. gada MXGP sezona sāksies nākamā gada martā un tās laikā provizoriski ieplānots posms arī Ķeguma “Zelta zirga” trasē. Jau drīzumā portālā Jauns.lv varēs lasīt plašāku sarunu ar Paulu Jonasu par rehabilitāciju no gūtās traumas, pievienošanos jaunajai komandai, atšķirībām starp rūpnīcas un privātajām komandām un cerībām par nākamo sezonu.