3dienas
21stundas
23minūtes
51sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Šmits gūst 14 punktus Turcijas čempionāta mačā
foto: EPA/Scanpix
Uzvarētājiem rezultatīvāks par Šmitu ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija vien Džordans Nvora.
Basketbols

Šmits gūst 14 punktus Turcijas čempionāta mačā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits pirmdien Turcijas čempionāta trešās kārtas spēlē guva 14 punktus viņa pārstāvētajai Stambulas "Anadolu Efes" izcīnot uzvaru pār "Darussafaka".

Šmits gūst 14 punktus Turcijas čempionāta mačā...

"Anadolu Efes" divu Stambulas klubu cīņā savā zālē ar 95:72 (23:19, 21:23, 28:20, 23:10) pieveica "Darussafaka". 21 minūtē un 20 sekundēs laukumā Šmits grozā raidīja piecus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Viņa rēķinā arī septiņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, divas pārķertas bumbas, divi noteikumu pārkāpumi, +/- rādītājs +16 un efektivitātes koeficients 15.

Uzvarētājiem rezultatīvāks par Šmitu ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija vien Džordans Nvora. Viesiem 22 punktus guva un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Tairī Eplbijs.

Jau ziņots, ka sestdien Riharda Lomaža pārstāvētā Denizli "Yukatel Merkezefendi" mājās ar 72:86 zaudēja Stambulas "Bešiktaš", bet svētdien Artūra Žagara pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce" savā laukumā ar 95:78 pārspēja "Bursaspor" un Roberta Blumberga pārstāvētā "Galatasaray" viesos divu Stambulas klubu cīņā ar 86:80 pieveica "Bahcesehir Koleji".

"Anadolu Efes" un "Fenerbahce" ir uzvarējušas visās trīs aizvadītajās spēlēs un ieņem attiecīgi pirmo un otro vietu līgā. "Galatasaray" ar bilanci 1-2 ir desmitā, bet "Yukatel Merkezefendi" ir cietusi trīs zaudējumus, ieņemot 15.vietu 16 komandu čempionātā. 

Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva "Fenerbahce", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja "Anadolu Efes".