3dienas
21stundas
06minūtes
13sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Audas" futbolisti Latvijas futbola virslīgas turnīrā pakāpjas uz trešo vietu tabulā
foto: FK "Auda"
Turnīra tabulā pēc 33 kārtām RFS kontā ir 84 punkti, "Riga" ir 78 punkti, "Audai" un "Valmierai" - 51 punkts.
Futbols

"Audas" futbolisti Latvijas futbola virslīgas turnīrā pakāpjas uz trešo vietu tabulā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

"Auda" pirmdien Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 33.kārtas mačā savā laukumā ar 3:0 (1:0) pieveica "Jelgavu", kvalificējoties kādai no nākamās sezonas Eiropas kausu izcīņām.

"Audas" futbolisti Latvijas futbola virslīgas turn...

15.minūtē pēc Brunu Tavareša centrējuma no laukuma kreisās puses Taivo Abdulrahmanam pie vārtu tālā stūra neizdevās raidīt bumbu vārtos, taču vārtsarga Vjačeslava Kudrjavceva atsisto bumbu vārtu kreisajā augšējā stūrī raidīja Abioduns Ogunniji - 1:0 "Audas" labā. Otro puslaiku aktīvāk sāka viesi, taču 56.minūtē pretuzbrukumā 2:0 panāca "Auda". Pēc Tavareša piespēles pa zemi no laukuma kreisās puses no vārtsarga līnijas ar vienu skārienu bumbu vārtos raidīja Abdulrahmans.

76.minūtē Gļebs Kačanovs savā soda laukumā kavēja Abdulrahmanu, un pats nogāztais realizēja 11 metru soda sitienu, sitot bumbu vārtu tīkla vidū, bet Kudrjavcevam, no sitēja pozīcijām raugoties, lecot, vārtu labajā stūrī - 3:0. 85.minūtē jelgavnieki palika mazākumā, otru dzelteno kartīti nopelnot Vladislavam Veremejevam.

Pirmajā aplī abu komandu mačs noslēdzās neizšķirti 0:0, otrajā ar 1:0 uzvarēja "Jelgava", bet trešajā ar 3:1 pārāka bija "Auda".  Turnīra tabulā pēc 33 kārtām RFS kontā ir 84 punkti, "Riga" ir 78 punkti, "Audai" un "Valmierai" - 51 punkts, bet rīdziniekiem ir pārsvars savstarpējās spēlēs. Piektā ar 40 punktiem ir "Daugavpils", "Metta" futbolistiem ir 36 punkti, "Liepājai" - 34 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" komandai - 32 punkti, "Grobiņa"/LFS vienībai - 29 punkti, bet 21 punktu ir sakrājusi "Jelgava", kura trīs kārtas pirms turnīra beigām ir tuvu izkrišanai no virslīgas.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.