VIDEO: WNBA finālsērija sākas ar pamatīgu atspēlēšanos un dramatisku "Lynx" uzvaru
foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Minesotas "Lynx" basketbolistes.
Basketbols

VIDEO: WNBA finālsērija sākas ar pamatīgu atspēlēšanos un dramatisku "Lynx" uzvaru

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Šīs sezonas Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) finālsēriju ceturtdien ar uzvaru uzsāka Minesotas "Lynx" vienība, kas viesos ar 95:93 (19:31, 17:12, 25:24, 23:16, 11:9) pārspēja Ņujorkas "Liberty" komandu.

VIDEO: WNBA finālsērija sākas ar pamatīgu atspēlēš...

Minesotas vienība kļuva par pirmo komandu WNBA vēsturē, kas esot iedzinējos ar 15 punktu deficītu vēl piecas minūtes pirms pamatlaika beigām, spēja izcīnīt panākumu "play off" mačā.

Pirmajā puslaikā "Lynx" bija iedzinējos pat ar 18 punktu starpību, tomēr spēja mainīt mača gaitu un sērijā līdz trim uzvarām izvirzīties vadībā ar 1-0.

Pamatlaika izskaņā "Lynx" vēl 5,5 sekundes pirms finālsvilpes zaudēja ar 80:83, taču Kortnija Viljamsa, neskatoties uz noteikumu pārkāpumu pret viņu, realizēja tālmetienu un pēc tam sekojošo soda metienu, panākdama 84:83 viešņu labā. Nākamajā uzbrukumā tika bloķēts Breanas Stjuartes metiens, tomēr pēdējā sekundē viņa tika pie diviem soda metieniem, no kuriem realizēja tikai pirmo.

Papildlaikā veiksmīgāk nospēlēja "Lynx", izcīnot uzvaru pirmajā sērijas spēlē. Rezultatīvākā uzvarētāju rindās ar 23 punktiem bija Viljamsa, 22 punktus guva Keila Makbraida, bet 21 - Nafīsa Koljēra. Mājinieces no zaudējuma neglāba arī Džonkvelas Džounsas 24+10, Sabrinas Jonesku gūtie 19 punkti un Stjuartas 18 punkti.

Arī sērijas nākamais mačs svētdien norisināsies Ņujorkā. WNBA finālā četrkārtējā čempione "Lynx" atgriezusies pēc septiņu gadu pārtraukuma. Savukārt Ņujorkas vienība finālu sasniegusi otro gadu pēc kārtas un piekto vēsturē, bet titulu tā arī nav izdevies iegūt. Pērn "Liberty" finālsērijā ar 1-3 atzina Lasvegasas "Aces" pārākumu.