Artūrs Žagars plosās "Fenerbahce" uzvarā pār Šmitu un "Anadolu Efes"; komentētājs sajūsmā par izšķirošo tālmetienu
Artūrs Žagars (foto: "Fenerbahçe Beko" / "Facebook")
Basketbols

Artūrs Žagars plosās "Fenerbahce" uzvarā pār Šmitu un "Anadolu Efes"; komentētājs sajūsmā par izšķirošo tālmetienu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Artūrs Žagars ceturtdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas otrās kārtas spēlē, "Fenerbahce" divu Stambulas komandu duelī pārspējot "Anadolu Efes" ar Rolandu Šmitu sastāvā. "Fenerbahce" viesos uzvarēja ar 83:78 (27:21, 19:16, 14:14, 23:27).

Artūrs Žagars plosās "Fenerbahce" uzvarā pār Šmitu...

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 25 sekundes, Žagars viesu uzbrukumā realizēja tālmetienu, tobrīd nostiprinot "Fenerbahce" komandai vadību ar 81:74. 

Šajā spēlē Žagars laukumā pavadīja 13 minūtes un 57 sekundes, realizēja divus no trīs divpunktu metieniem, abus divus tālmetienus un vienu no diviem soda metieniem, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva vienu kļūdu un izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu. Žagaram bija dalīta otrā labākā efektivitāte komandā (12).

Šmits 11 minūšu un piecu sekunžu laikā grozā netrāpīja vienīgo divpunktu metienu un abus tālmetienus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izprovocēja vienu piezīmi. 

Uzvarētājiem 16 punktus guva Bonzijs Kolsons, 15 punktus pievienoja Veids Boldvins, 11 punkti, piecas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles bija Naidželam Heisam-Deivisam, bet desmit punkti un astoņas bumbas zem groziem - Kemam Bērčam.

"Anadolu Efes" vienībā 21 punkts un sešas atlēkušās bumbas bija Denam Oturu, 15+6 bija Elaidžam Braientam, bet 11 punktus guva Rodrigs Bobuā.

"Fenerbahce" sezonu sākusi ar divām uzvarām, savukārt "Anadolu Efes" bilance ir 1-1.

Vēl ceturtdien Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" ar Andreju Gražuli rezervē viesos ar rezultātu 85:87 (27:38, 22:19, 21:16, 15:14) zaudēja Vilērbānas ASVEL.

"Virtus" komandā Aizija Kordinjē guva 23 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, Muhamets Diufs guva 15 punktus un Alesandro Pajola piebalsoja ar 11+4+5.

Uzvarētājiem 19 punktiem, 11 atlēkušās bumbas un divi bloķēti metieni bija Nīlam Sako, 17 punktus guva un piecas rezultatīvas piespēles atdeva Teo Maledons, 16+8 šajos rādītājos iekrāja Nando de Kolo, bet 13 punktus un septiņas atlēkušās bumbas iekrāja Šakils Herisons.

"Virtus" zaudējusi abās divās sezonas pirmajās Eirolīgas spēlēs.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Uzvarētāji tiks noskaidroti finālčetrinieka turnīrā.

Iepriekšējā sezonā septīto reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Atēnu "Panathinaikos" basketbolisti, kuri finālspēlē Berlīnē ar 95:80 uzvarēja Madrides "Real".