Sabiedrība

Par vērienīgo operāciju Alūksnes pusē policija iedzīvotājus varēja informēt ātrāk, uzskata iekšlietu ministrs Kozlovskis

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pēc Alūksnes pusē paveiktās vērienīgās operācijas, kurā tika pārtraukta valstī lielākās zināmās sintētisko narkotiku ražotnes darbība, Valsts policijas augstākās amatpersonas varēja ātrāk informēt iedzīvotājus par notikušo, lai viņi zinātu, kāds bija pamats likumsargu pastiprinātajai rosībai šajā pierobežas teritorijā, un ka šīs darbības nav saistāmas ar kādiem ārējiem apdraudējumiem, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Par vērienīgo operāciju Alūksnes pusē policija ied...

Par to, ka Alūksnes pusē pagājušajā nedēļā novēroti plaši drošības un specdienestu spēki, iedzīvotāji runāja jau kopš trešdienas, 2.oktobra, tomēr skaidrības, kāpēc policija darbojas ap kādu noliktavu, nebija. Valsts policija plašākai sabiedrībai to, ka Ziemeru pagastā atklāta vērienīga narkotiku ražotne un starptautiskā operācijā aizturēti vairāki cilvēki, atklāja tikai sestdien, 5.oktobrī.

Arī Latvijas Televīzijai pagājušajā piektdienā notikuma vietā policija nekādus komentārus neesot sniegusi, bet atsaucība sagaidīta tikai pēc tam, kad žurnālisti centušies sazināties ar iekšlietu ministru.

Kozlovskis nenoliedza, ka komentāru policija varēja sniegt ātrāk. "Ņemot vērā, ka Alūksne ir arī pierobeža un dzīvojam diezgan nemierīgos laikos, protams, šāda veida operācijām, kas ir vērienīgas, prasītos reāli augstāko policijas amatpersonu komentāri, nomierinot arī iedzīvotājus, ka šajā gadījumā nav pamatoti uztraukties un apdraudējuma nav," norādīja Kozlovskis.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Alūksnes pusē pagājušajā nedēļā tika likvidēta lielākā Latvijas likumsargu jebkad atklātā narkotiku ražotne, un tajā uzieta produkcija vismaz 400 miljonu eiro vērtībā, ceturtdien medijus informēja Latvijas Valsts policija.

Policija aizturējusi astoņus starptautiskas noziedzīgas grupas dalībniekus. Starp aizturētajiem, kuri ir vecumā no 24 līdz 35 gadiem, ir pieci Ukrainas pilsoņi, divi Polijas un viens Armēnijas pilsonis. Sešām personām kā drošības līdzeklis ir piemērots apcietinājums.

Kriminālprocesuālās darbības notika vienlaikus vairākās Latvijas pilsētās, tostarp veiktas septiņas kratīšanas.