Paolo Nikolato nenokar degunu pēc 0:3: šī bija labākā Latvijas izlases spēle manā vadībā
foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas Nacionālās futbola izlases jaunais galvenais treneris Paolo Nikolato UEFA Nāciju līgas spēlē futbolā starp Latviju un Ziemeļmaķedoniju "Skonto" stadionā.
Futbols

Paolo Nikolato nenokar degunu pēc 0:3: šī bija labākā Latvijas izlases spēle manā vadībā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase ceturtdien aizvadīja savu labāko spēli pašreizējā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā, pēcspēles preses konferencē uzsvēra Nikolato.

Paolo Nikolato nenokar degunu pēc 0:3: šī bija lab...

Jau ziņots, ka Latvijas izlase ceturtdien Rīgā UEFA Nāciju līgas C divīzijas mačā ar rezultātu 0:3 (0:1) zaudēja Ziemeļmaķedonijai.

Nikolato secināja, ka šī ir tā reize, kad rezultāts nesakrīt ar sniegumu. Viņaprāt, komandas sniegums bija labs, tomēr ne tik labs, kāds pretiniekam. Treneris arī uzsvēra, ka komanda ir spērusi soļus uz priekšu un progresējusi, kā arī viņam patīkot izlases demonstrētais futbols. 

"Rezultātu noteica konkrētas situācijas laukumā, un šajās atsevišķajās epizodēs mēs arī ieraudzījām pretinieku spēlētāju kvalitāti. Šī bija labākā mūsu spēle manā vadībā, esam uz pareizā ceļa," stāstīja Nikolato.

"Pirmie un otrie zaudētie vārti bija negaidīti. Jaunie spēlētāji tādās situācijas var pazaudēt koncentrēšanos, taču viņu attieksmi es kopumā varu tikai paslavēt. Viņi mīl šo spēli un grib spēlēt labu futbolu," turpināja treneris.

Pirmajā puslaikā savainojuma dēļ tika nomainīts uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis, kura vietā laukumā devās debitants Dario Šits.

"Gutkovskis mums ir ļoti svarīgs spēlētājs, turklāt ne tikai no tehniskā aspekta. Viņa savainojums bija negaidīts, tas mūs ietekmēja. Jāsaka, ka Šits savā debijā bija malacis. Viņš spēlēja ar lielu atdevi un priekš saviem gadiem nodemonstrēja labu sniegumu," skaidroja Nikolato.

Viņš arī stāstīja, ka izvēloties sastāvu, viņš neskartās pagātnē, bet gan raugās tagadnē un nākotnē. 

"Ļoti labi sevi šovakar parādīja Renārs Varslavāns, Dmitrijs Zelenkovs un Aleksejs Saveļjevs. Gan viņi, gan citi savos klubos, manuprāt, ir pelnījuši lielāku spēles laiku. Viņi ir tā vērti," uzsvēra Nikolato.

Ziemeļmaķedonijai ir septiņi punkti trīs spēlēs, Armēnijai un Latvijai - pa trīs punktiem attiecīgi divos un trīs mačos, bet viens punkts ir Fēru salu futbolistiem.

Latvijas izlase septembrī Erevānā, debitējot UEFA Nāciju līgas C divīzijā, C4 grupā ar 1:4 piekāpās Armēnijai un mājās ar 1:0 pieveica Fēru salas.