VIDEO: Šilovs un Bļugers sezonu sāk ar nenoturētu trīs vārtu pārsvaru, laimīgu izglābšanos un zaudējumu papildlaikā
foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Artūrs Šilovs sezonas pirmajā mačā tika galā vien ar 20 no 26 metieniem.
Hokejs

VIDEO: Šilovs un Bļugers sezonu sāk ar nenoturētu trīs vārtu pārsvaru, laimīgu izglābšanos un zaudējumu papildlaikā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ar zaudējumu papildlaikā jauno Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonu trešdien uzsāka Latvijas vārtsarga Artūra Šilova un uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks" vienība, kas savā laukumā piekāpās Kalgarī "Flames" komandai.

VIDEO: Šilovs un Bļugers sezonu sāk ar nenoturētu ...

"Canucks" ar Šilovu vārtos un Bļugeru ceturtajā uzbrucēju virknējumā divas reizes mača gaitā nenoturēja trīs vārtu pārsvaru uz regulāro čempionātu uzsāka ar zaudējumu 5:6 (4:1, 0:1, 1:3, 0:1).

Šilovs atvairīja 20 no 26 metieniem jeb 76,9%, bet Bļugers laukumā bija 13 minūtes un 23 sekundes, no kurām minūti un 29 sekundes spēlēja mazākumā. Uzbrucējs atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem, divām kļūdām, vienu pārtvertu ripu, uzvarētiem septiņiem iemetieniem no 16 un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Spēles desmitajā minūtē vairākumā pirmos vārtus mačā guva Daniels Sprongs, bet pēc divām minūtēm vēl vienu vairākumu realizēja Broks Besers, izvirzot "Canucks" vadībā ar 2:0. Vēl pēc 28 sekundēm Konors Gārlends mājiniekiem nodrošināja jau trīs vārtu pārsvaru, uz ko ar trāpīgu metienu mazākumā 16. minūtē atbildēja Entonijs Manta. PIrmo trešdaļu gan mājinieki noslēdza ar trīs vārtu pārsvaru, jo 18. minūtē Besers guva savus otros vārtus.

Otrajā trešdaļā Šilovu pārspēja Rasmuss Andersons, bet trešajā trešdaļā līdz 11. minūtei Martins Pospišils, Makenzijs Vīgars un Žonatans Iberdo vadībā ar 5:4 jau izvirzīja "Flames". Mājiniekus no zaudējuma pamatlaikā glāba Džonatana Tenera Millera precīzais metiens spēles 59. minūtē, kad Šilovs jau bija nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr papildlaika otrajā minūtē uzvaru viesiem izrāva Konors Zarijs.

Nākamo maču "Canucks" aizvadīs piektdien, kad savā laukumā uzeņems Filadelfijas "Flyers" vienību Iepriekšējā sezonā Stenlija kausu izcīnīja Floridas "Panthers", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Edmontonas "Oilers".