Basketbols

VIDEO: Luka Dončičs trāpa fantastisku tālmetienu - komandas biedrs dusmīgs, derībās zaudējot 100 000 dolāru!

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas “Mavericks” slovēņu superzvaigzne Luka Dončičs svētdien sajūsmināja skatītājus, atklātajā treniņā trāpot tālmetienu no laukuma otra gala. Tiesa, viens cilvēks — paša komandas biedrs Dereks Laivlijs II — nebūt nebija sajūsmā, šādi derībās šķiroties no 100 000 dolāru!

VIDEO: Luka Dončičs trāpa fantastisku tālmetienu —...

Par spīti ikra muskuļa savainojumam, Dončičs kārtējo reizi parādīja, ka gluži ikdienišķi prot trāpīt fantastiski grūtus metienus, vienlaikus papildinot savu maciņu — viņš ar Laivliju bija saderējis, ka ar pirmo metienu trāpīs no otra laukuma gala. Par laimi, neapdomīgajam Laivlijam nenāksies kārt ubaga tarbu, jo viņam ar "Mavericks" ir četru gadu līgums 22,28 miljonu dolāru vērtībā, norāda "talksport.com".

Jāatgādina, ka šā gada sākumā pirms "Visu zvaigžņu spēles" Dončičs nodemonstrēja vēl fantastiskāku trāpījumu — bumba precīzi trāpīja grozā, pirms tam uzmesta augstu gaisā un ... ar atsitienu no grīdas! Vēl vairāk, pirms metiena viņš Laivliju painformēja, kas notiks.

Jau ziņots, ka vienā no treniņiem Dončičs sadursmē ticis pie kreisās kājas ikra muskuļa sastiepuma. Pēc nedēļas tiks vērtēta slovēņa gatavība atgriezties laukumā. Dalasas komanda pirmo pārbaudes spēli aizvadīs 7. oktobrī, uzņemot Memfisas "Grizzlies" un, visticamāk, Dončičs to noskatīsies no malas.

Pagājušajā sezonā Dončičs 70 pamatturnīra spēlēs vidēji izcēlās ar 33,9 punktiem, 9,2 atlēkušajām bumbām un 9,8 rezultatīvām piespēlēm, bet 22 "play-off" mačos viņš caurmērā guva 28,9 punktus, izcīnīja 9,5 atlēkušās bumbas un iekrāja 8,1 rezultatīvu piespēli.

"Mavericks" aizvadītajā sezonā sasniedza NBA finālu, kurā cīņā par čempiontitulu ar 1-4 piekāpās Kristapa Porziņģa pārstāvētājai Bostonas "Celtics". Pirms jaunās sezonas Dalasa pastiprinājusi savas rindas ar četrkārtējo NBA čempionu Kleju Tompsonu, bet regulāro turnīru tā sāks 25. oktobrī, kad savā laukumā uzņems Viktoru Vembanjamu, Krisu Polu un Sanantonio "Spurs".