Pārbaudes mačos lieliski spēlējušo Vilmani tomēr nosūta uz AHL
foto: AP/Scanpix
Sandis Vilmanis (#95) divcīņā ar Konoru Šīriju no Tampabejas "Lightning".
Hokejs

Pārbaudes mačos lieliski spēlējušo Vilmani tomēr nosūta uz AHL

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Sandis Vilmanis no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas "Panthers" nosūtīts uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā (AHL), liecina NHL komandas pieteikums.

Pārbaudes mačos lieliski spēlējušo Vilmani tomēr n...

Vilmanis, kurš "Panthers" pēdējā pārbaudes mačā bija uzbrucēju otrajā virknējumā, aizvadīja rezultatīvu pirmssezonu, izceļoties ar trīs precīziem metieniem un divām rezultatīvām piespēlēm. Sezonu 20 gadus vecais latvietis sāks AHL komandā Šarlotas "Checkers".

"Maiņu no maiņas viņš apgūs profesionālajam hokejam nepieciešamās prasmes un pielāgosies intensitātei. Viņš ir labs slidotājs ar labu metienu," par Vilmani teica "Panthers" galvenais treneris Pols Moriss.

2022. gada NHL draftā uz viņu tiesības ieguva Floridas "Panthers". Vilmanis tika izraudzīts piektajā kārtā ar kopējo 157. numuru.

Iepriekšējā sezonā uzbrucējs Ontārio Hokeja līgā (OHL), pārstāvot Sārnijs "Sting" un Nortbejas "Battalion" komandas, 76 mačos guva 48 vārtus un atdeva 46 rezultatīvas piespēles. OHL Vilmanis spēlēja divas sezonas pēc kārtas.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Vilmanis iepriekš bija Zviedrijas kluba "Luleo" paspārnē un pēdējā sezonā U-20 komandā 45 mačos guva 18 vārtus un atdeva 14 rezultatīvas piespēles. Daļu no 2020./2021.gada sezonas viņš pavadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga".