RFS futbolists un "Riga" pārstāvis Argentīnas sastāvā cīnīsies par Pasaules kausa medaļām
foto: Ekrānšāviņš
Argentīnas sastāvā cīnīsies RFS futbolists Konstantino Vaporaki.
Futbols

RFS futbolists un "Riga" pārstāvis Argentīnas sastāvā cīnīsies par Pasaules kausa medaļām

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Uzbekistānā notiekošajā Pasaules kausa finālturnīrā telpu futbolā par pēdējām divām pusfinālistēm pirmdien kļuva Francija un Argentīna, kuras sastāvā cīnīsies arī RFS futbolists Konstantino Vaporaki un "Riga" pārstāvis Anhels Klaudinjo.

RFS futbolists un "Riga" pārstāvis Argentīnas sast...

Argentīna ceturtdaļfinālā ar 6:1 (0:0) uzveica Kazahstānu, kuras rindās spēlē RFS telpu futbolists Leu Žaragva. 22.minūtē Argentīnu vadībā izvirzīja Matiass Rosa, bet līdz puslaika vidum izcēlās arī Klaudinju un Kevins Arrjeta, kurš izpildīja precīzu soda sitienu. 33.minūtē Sevastjans Korso panāca 4:0, pēc tam Daurens Tursagulovs vienus vārtus atguva, taču līdz mača beigām argentīniešiem izcēlās arī Lukass Alemani un vēl vienu "pendeli" realizēja Arrjeta. 

Pirmajā ceturtdaļfināla spēlē pirmdien Francija ar 2:1 (0:0) pieveica Paragvaju. 21.minūtē pusfinālistus vadībā izvirzīja Uasinī Girio, bet 28.minūtē Fransisko Martiness rezultātu izlīdzināja - 1:1. 35.minūtē Francija pēc Abdesamada Moameda sitiena izvirzījās vadībā ar 2:1 un uzvaru nosargāja līdz mača beigām.

Otrā pusfinālā tiksies Ukrainas izlase, kas ceturtdaļfinālā ar 9:4 pārspēja Venecuēlu, un Brazīlija, kas ar 3:1 pārspēja Maroku.  Pusfināli Taškentā notiks trešdien un ceturtdien, bet cīņas par medaļām - 6.oktobrī. Pasaules kausa finālturnīrā piedalās 24 izlases. Pēc grupu turnīra labākās 16 iekļuva izslēgšanas turnīrā.

2021.gadā Lietuvā notikušajās meistarsacīkstēs par čempioni kļuva Portugāle, kas finālā ar 2:1 uzvarēja Argentīnu.