Latvijas rallija ekipāža Lietuvā ietriecas skatītājos; ir bojāgājušie
foto: ekrānuzņēmums no video
Traģēdijas vieta ātri tika norobežota.
Citi sporta veidi

Latvijas rallija ekipāža Lietuvā ietriecas skatītājos; ir bojāgājušie

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Priekšlaicīgi pārtraukts Lietuvā notiekošais "Samsonas Rally Utena 2024" pēc tam, kad Latvijas braucēji Kristaps Telle/Kaspars Grīva avarēja un viņu automašīna ietriecās skatītāju pūlī.

Latvijas rallija ekipāža Lietuvā ietriecas skatītā...

Kā vēsta sacensību rīkotāji, piektdien bija paredzēti pieci ātrumposmi trīs uz grants ceļa, bet divi pilsētā pa tumsu. ''Plkst. 21:47 ceturtajā ātrumposmā ekipāža neparedzētu iemeslu dēļ noskrēja no trases, kā rezultātā tika ievainoti vairāki cilvēki. Ar nožēlu ziņojam, ka notikuma vietā viens cilvēks guva nāvējošus ievainojumus. Visām pārējām personām tiek nodrošināta nepieciešamā medicīniskā aprūpe," atsaucoties uz rīkotājiem vēsta portāls Go4Speed.lv.

Aculiecinieki apstiprina vismaz viena cilvēka nāvi un ziņo, ka cietušo skaits varētu būt aptuveni 20. Vēlāk Lietuvas mediji precizē, ka ievainoto skaits ir aptuveni 12.

foto: ekrānuzņēmums no video
Mirklis pirms traģēdijas. Kā redzams, ātrumposms ir ļoti vāji apgaismots.
Mirklis pirms traģēdijas. Kā redzams, ātrumposms ir ļoti vāji apgaismots.

Kā ziņo Lietuvas mediji, negadījums noticis asā pagriezienā, kurā Latvijas ekipāžā varētu nebūt pamanījusi pagrieziena zīmi un ietriekusies skatītāju pūlī. Ceļazīme par aso pagriezienu bijusi novietota uz siena ruļļiem, kuros iepriekš bija ietriekušies citi autobraucēji.

Lietuvas Motosporta federācija īsi pēc negadījuma paziņoja par sacensību atcelšanu un vēsta, ka sākta notikušā izmeklēšana.

Notikušo traģēdiju apstiprina arī Latvijas Autosporta federācijas Rallija komisijas priekšsēdētājs Raimonds Strokšs: "27. septembrī Lietuvā, Utenas apkārtnē, sākās Lietuvas rallija čempionāta posms, kas vienlaicīgi iekļauts arī Latvijas rallija čempionāta kalendārā. Rallija norises pirmās dienas izskaņā, pilsētā izveidotajā ātrumposmā SS4, vienā no līkumiem ārpus trases izbrauca latviešu autosportistu ekipāža, iebraucot skatītāju pūlī. Visas Latvijas rallija sabiedrības vārdā izsaku visdziļāko līdzjūtību šajā traģiskajā negadījumā bojāgājušā rallija apmeklētāja tuviniekiem, un novēlu veiksmīgu atveseļošanos visiem negadījumā cietušajiem," vēsta portāls Go4Speed.lv.