"Valmiera Glass/ViA" viesos pārliecinoši pieveic Bulgārijas trešo spēcīgāko komandu
foto: VALMIERA GLASS VIA Basketbols
Valmieras basketbolisti jauno sezonu sākuši ar pārliecinošu sniegumu.
Basketbols

"Valmiera Glass/ViA" viesos pārliecinoši pieveic Bulgārijas trešo spēcīgāko komandu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" trešdien Bulgārijā svinēja uzvaru Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) spēlē.

"Valmiera Glass/ViA" viesos pārliecinoši pieveic B...

Valmieras komanda ar 104:89 (21:22, 23:18, 29:28, 31:21) pieveica Plevenas "Spartak", kas pērn Bulgārijas čempionātā izcīnīja trešo vietu.

Uzvarētāju rindās 22 punktus guva Dakvons Smits, pa 17 punktiem sakrāja Rostislavs Novickis un Kalīls Spīrs, kura kontā arī 12 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles, 15 punktus guva Ojārs Bērziņš, 14 punktus - Artis Ate, bet desmit punktus - Dāvis Ozers. Mājiniekiem 19 punktus un sešas atlēkušās bumbas sakrāja Dereks Kalvers, 16 punktus un sešas rezultatīvas piespēles - Kristians Kīlings, bet pa 12 punktiem guva Milens Zaharijevs un Ahmads Rands.

Sezonas pirmajā spēlē Valmieras klubs savā laukumā svinēja pirmo uzvaru dalības līgā četrās sezonās, ar 93:69 pieveicot Spišska Nova Vesas "Rytieri" vienību no Slovākijas, bet Bulgārijas komandai tā bija pirmā sezonas spēle ENBL. 18 komandas ir sadalītas divās grupās pa deviņām vienībām, aizvadot apļa turnīru. Pamatturnīrs beigsies 5.februārī.

Valmieras basketbolisti 2024./2025. gada sezonā spēlē A grupā kopā ar "Rytieri", "Opava" no Čehijas, Nīderlandes komandu Groningenas "Donar", Varšavas "Dziki" no Polijas, angļu Ņūkāslas "Eagles", Plevenas "Spartak" no Bulgārijas un "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" no Igaunijas. B grupā cīnās pagājušās sezonas čempione Dānijas komanda Orhūsas "Bakken Bears", Bambergas "Brose" no Vācijas, čehu "Brno", Bristoles "Flyers" no Anglijas, Bukarestes "Dinamo", Bergenas "Fyllingen Lions" no Norvēģijas, Bratislavas "Inter", igauņu "Keila" un Varšavas "Legia".

Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, kur cīnīsies par iekļūšanu pusfinālā divu spēļu summā, bet "Final Four" mači notiks 8. un 9.aprīlī. Valmieras vienība ir viena no trim komandām, kas ENBL sacenšas no turnīra pirmās sezonas. Kopš pirmās sezonas ENBL spēlē arī "Brno" no Čehijas un Igaunijas vienība "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits". Aizvadītajā sezonā uzvaru svinēja Dānijas komanda Orhūsas "Bakken Bears", kas finālā pārspēja Latvijas speciālista Ainara Bagatska vadīto Rumānijas vienību "Voluntari".