Mareks Mejeris un U-BT Eirokausu sezonu sāk ar negaidītu zaudējumu
foto: Mateusz Birecki/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Mareks Mejeris savā šīs sezonas pirmajā Eirokausa mačā guva sešus punktus.
Basketbols

Mareks Mejeris un U-BT Eirokausu sezonu sāk ar negaidītu zaudējumu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris trešdien guva sešus punktus viņa pārstāvētās Klužas-Napokas U-BT komandas zaudējumā savā laukumā

Mareks Mejeris un U-BT Eirokausu sezonu sāk ar neg...

Rumānijas klubs B grupas cīņā ar 86:93 (24:19, 14:27, 28:25, 20:22) zaudēja Ļubļanas "Cedevita Olimpija".

Mejeris laukumā pavadītajās 15 minūtēs un 44 sekundēs realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, bet netrāpīja abus tālmetienus, kā arī sakrāja rezultatīvu piespēli, bloķētu metienu, personisko piezīmi un efektivitātes koeficientu četri. Mājiniekiem 16 punktus guva Adams Mokoka, sakrājot arī sešas atlēkušās bumbas, un Zeiviers Simpsons, kura kontā arī septiņas atlēkušās bumbas un deviņas rezultatīvas piespēles. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Devins Robinsons.

Rumānijas komanda pirms sezonas tika pieskaitīta ULEB Eirokausa favorītu pulkam, jo pērn aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam, kamēr Slovēnijas klubs pagājušajā sezonā izcīnīja tikai vienu uzvaru un izslēgšanas mačos neiekļuva, sasniedzot sliktāko bilanci no visām dalībniecēm.

Komandas ir sadalītas divās grupās pa desmit komandām. "Play-off" sasniedz katras grupas sešas labākās komandas. Pirmās un otrās vietas ieguvējas uzreiz nodrošina vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvada astotdaļfināla mačus.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Francijas komanda "Paris".