Latvijas-Igaunijas Basketbola līga sākas ar pārliecinošu "Valmiera Glass"/ViA uzvaru
foto: VALMIERA GLASS VIA Basketbols
Starpsezonā Valmieras komanda ir krietni pastiprinājusi sastāvu un būs pieskaitāma medaļu pretendentēm.
Basketbols

Latvijas-Igaunijas Basketbola līga sākas ar pārliecinošu "Valmiera Glass"/ViA uzvaru

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda piektdien "Optibet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) 2024./2025. gada sezonas pirmajā spēlē pārliecinoši pārspēja "Liepāju".

Latvijas-Igaunijas Basketbola līga sākas ar pārlie...

Valmierieši ne reizi nebija iedzinējos un savā laukumā bija pārāki ar rezultātu 80:63 (22:13, 23:16, 11:19, 24:14). Uzvarētājiem ar 17 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās maču no rezervistu soliņa sākušais Džordans Votsons, pa 16 punktiem guva Kelīls Spīrs un Dakvons Smits, kuriem abiem bija attiecīgi deviņas un četras bumbas zem groziem. Artis Ate šajos statistikas rādītājos iekrāja 10+9, bet deviņus punktus guva Verners Kohs.

Liepājniekiem Kristapam Ķilpam bija 16 punkti un piecas rezultatīvas piespēles, bet otrs rezultatīvākais ar deviņiem gūtiem punktiem bija Ričards Vitoļskis.

Valmierieši jau ir paspējuši aizvadīt vienu oficiālo spēli, otrdien savā laukumā Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) sezonas pirmajā mačā ar 93:69 pieveicot Spišska Nova Vesas "Rytieri" vienību no Slovākijas un svinot pirmo panākumu līgas četru sezonu laikā.

Sestdien turnīru uzsāks "Ogre", kas tiksies ar "Latvijas Universitāti", un "Rīgas Zeļļi", kas spēlēs ar "VEF Rīga". Šosezon līgā nespēlēs līgas čempione Ukrainas komanda Slobožanskas "Prometey", kas vasarā pārtrauca darbību. LIBL šosezon spēlē Latvijas komandas "Latvijas Universitāte", "Liepāja", "Ogre", "Rīgas Zeļļi", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" "Ventspils" un "VEF Rīga", bet Igauniju pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Keila", Keilas "Coolbet", "Parnu Sadam", Tallinas "TalTech"/"Alexela", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", Raplas "Utilitas" un "Viimsi".

Pamatturnīrā komandas izspēlēs divus apļus, pēc kura astoņas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, cīnoties par vietu finālčetriniekā. Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019. gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils". Pagājušajā sezonā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.