Uz pasaules čempionātu riteņbraukšanā dosies arī mūsu olimpieši
foto: Edijs Pālens/LETA
Parīzes olimpisko spēļu piektās vietas ieguvējs grupas braucienā Toms Skujiņš.
Citi sporta veidi

Uz pasaules čempionātu riteņbraukšanā dosies arī mūsu olimpieši

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Pasaules čempionātā šosejas riteņbraukšanā Šveices pilsētā Cīrihē astoņu latviešu vidū būs arī Toms Skujiņš un Anastasija Karbonāri.

Uz pasaules čempionātu riteņbraukšanā dosies arī m...

Parīzes olimpisko spēļu piektās vietas ieguvējam grupas braucienā Skujiņam būs jācīnās ar tādiem pretiniekiem kā pasaules ranga līderis slovēnis Tadejs Pogačars, olimpiskais čempions Remko Evenepūls no Beļģijas, pasaules čempions Nīderlandes riteņbraucējs Matjē van der Pūls, "Vuelta a Espana" uzvarētājs slovēnis Primožs Rogličs un divkārtējais pasaules čempions francūzis Žiljēns Alafilips, portālu Jauns.lv informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijā (LRF).

Sievietēm startēs pasaules čempione no Beļģijas Lote Kopeki, olimpiskā čempione individuālajā braucienā austrāliete Greisa Brauna un olimpiskā čempione grupas braucienā amerikāniete Kristena Folknere. Puse no Latvijas komandas 29. septembrī startēs vīriešu elites grupas braucienā čempionāta noslēdzošajā dienā, Latviju kopā ar Skujiņu pārstāvot Kristam Neilandam, Emīlam Liepiņam un Aleksam Krastam.

Skujiņš un Liepiņš čempionātam gatavojas sacensībās Beļģijā, bet Neilands un Krasts trenējas attiecīgi Spānijā un Latvijā.

Sieviešu elites grupā individuālajā braucienā Latvijai startēs Eiropas čempionāta 12. vietas ieguvēja Dana Rožlapa. LRF ziņo, ka pēc traumas sadziedēšanas vasarā sportiste ir "lieliskā sportiskajā formā" un ir labākā solobraucēja Baltijas valstīs. Viņai būs jāstartē jau svētdien.

Spēcīgāko sieviešu sacensību grupas braucienā Karbonāri, kura Eiropas čempionātā izcīnīja 19. vietu, ir uzsākusi sadarbību ar Latvijas treneri Tomu Flaksi. LRF ziņo, ka sezonas beigās sniegumu uzlabojušajai sportistei kāpumiem bagātīgā trase nākamās nedēļas sestdienā būs grūtas sacensības. U-23 vecuma grupā vīriešiem Latviju pārstāvēs valsts čempions Kristiāns Belohvoščiks.

Visbeidzot junioru grupas sacensībās Latviju pārstāvēs Smiltenes riteņbraukšanas skolas audzēknis, kurš mācās Murjāņu Sporta ģimnāzijā, Olivers Jēkabs Skrapcis, kurš Eiropas čempionātā izcīnīja attiecīgi 21. vietu grupas un 22. vietu individuālajā braucienā. Arī Cīrihē viņš startēs gan individuālajā, gan grupas braucienā. Čempionāts ar individuālo braucienu elites grupās vīriešiem un sievietēm sāksies svētdien.