Tas ir jāmaina! VIDEO: pasaules slavenākie futbola eksperti piemin mūsu RFS un kaunpilni izgāžas
foto: REUTERS/SCANPIX
"UEFA Champions League Today" vadītāji (no kreisās) Keita Skota, Tjerī Anrī, Džeimijs Karagers un Miča Ričardss.
Futbols

Tas ir jāmaina! VIDEO: pasaules slavenākie futbola eksperti piemin mūsu RFS un kaunpilni izgāžas

Kaspars Apsītis

Jauns.lv

Viens no pasaulē populārākajiem televīzijas raidījumiem par futbolu ir uzskatāms CBS kompānijas veidotais "UEFA Champions League Today”, kuram ir četri ļoti kolorīti vadītāji – televīzijas personība Keita Skota un trīs bijušie futbolisti Tjerī Anrī, Džeimijs Karagers un Miča Ričardss, apspriežot UEFA Eiropas līgu, viņi savā raidījumā pieminējuši arī Latvijas čempionvienību RFS, turklāt visai neglaimojoši.

Tas ir jāmaina! VIDEO: pasaules slavenākie futbola...

Ja Anrī regulāri izcēlies ar plašām zināšanām par futbolu, tad Ričardss un Karagers nereti daudz tālāk par Anglijas premjerlīgas pārzināšanu netiek. Arī šī reize nebija izņēmums, kad futbola pārzinātājiem tika uzdots jautājums, no kuras valsts ir RFS. Atbilžu varianti – Latvija, Igaunija un Baltkrievija nebija pietiekami, lai Karagers neizvēlētos Igauniju, kamēr Ričardss – Baltkrieviju (atšķirībā no daudzām citām sporta veidus pārvaldošam organizācijām FIFA un UEFA nav okupantiem palīdzošos baltkrievus diskvalificējuši no savensībām sacensībām).

Arī jautājuma uzdevējs Anrī godīgi pasaka, ka nav zinājis, no kuras valsts ir RFS, bet vēlāk noskaidrojis, ka viņi ir no Latvijas galvaspilsētas Rīgas un “vismaz pēc pašu teiktā ir Rīgas un visas Latvijas spēcīgākā komanda”.

Atliek vien novēlēt RFS, lai pēc debijas UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā paliktu arvien mazāk cilvēku, kas nezina, no kurienes ir īsti ir mūsu čempionvienība. RFS nezināšana gan nav liels pārsteigums, jo pēc bukmeikeru prognozēm, komandu budžetiem, kopējās spēlētāju vērtības un dažādu algoritmu prognozēm tieši Latvijas čempioni tiek uzskatīti par vājāko klubu visā pamatturnīrā - lai izdodas pierādīt pretējo!

Kā zināms RFS pēc panākuma divu spēļu summā par Nikosijas APOEL no Kipras nodrošināja vietu UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, kurā mājas spēlēs RFS tiksies ar Turcijas čempioni Stambulas "Galatasaray" (3. oktobrī), Briseles "Anderlecht" no Beļģijas (7. novembrī), Grieķijas čempionvienību Saloniku PAOK (28. novembrī) un slaveno Amsterdamas "Ajax" (23. janvārī) no Nīderlandes, bet viesos, tieksies ar Bukarestes FCSB (26. septembrī) no Rumānijas, Vācijas bundeslīgas klubu Frankfurtes "Eintracht" (24. oktobrī), Telavivas "Maccabi" (12. decembrī spēle notiks Belgradā) no Izraēlas un ukraiņu Kijivas "Dynamo" (30. janvārī spēle notiks Hamburgā).

RFS ir otrā Latvijas komanda aiz "Ventspils", kas iekļuvusi UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, vairs neeksistējošajam Kurzemes klubam to iespējot 2009./2010. gada sezonā. Pirms diviem gadiem RFS cīnījās pamatturnīrā UEFA Konferences līgā, kas ir Eiropā pēc spēka trešais klubu turnīrs.