Šovakar notiks Parīzes paralimpisko spēļu noslēguma ceremonija
foto: OLIVIER JUSZCZAK/SIPA
Šodien tiks noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.
Citi sporta veidi
2024. gada 8. septembrī, 12:47

Šovakar notiks Parīzes paralimpisko spēļu noslēguma ceremonija

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Šodien tiks noslēgtas Parīzes vasaras paralimpiskās spēles.

Šovakar notiks Parīzes paralimpisko spēļu noslēgum...

Noslēguma ceremonija Parīzes stadionā "Stade de France" sāksies plkst.21.30 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijai (LTV).

Pasākuma laikā paralimpiskais karogs tiks nodots nākamajai paralimpisko spēļu rīkotājai ASV pilsētai Losandželosai, kā arī tiks ievēroti visi pārējie noslēguma ceremonijas protokoli, ieskaitot noslēguma runas, himnas, pateicības organizētājiem un brīvprātīgajiem.

Parīzes paralimpiskās spēles norisinājās no 28.augusta līdz 8.septembrim un tajās sacentās aptuveno 4400 parasportisti no 186 valstu paralimpiskajām komitejām.

Divas zelta godalgas Parīzes paralimpiskajās spēlēs paraiejādē izcīnīja Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance", Diāna Krūmiņa kļuva par olimpisko čempioni šķēpa mešanā, bet Aigars Apinis tika pie sudraba godalgas diska mešanā.

Latviju Parīzes paralimpiskajās spēlēs pārstāvēja Apinis, Krūmiņa Emīls Dzilna un Raivo Maksims (visi - vieglatlētika), Oskars Gailišs (riteņbraukšana), Jurijs Semjonovs (peldēšana), Margita Kanopka (šaušana) un Snikus (paralimpiskā iejāde).

Vietu spēlēs bija izcīnījis arī paravieglatlēts Edgars Bergs, kurš bija kvalificējies lodes grūšanas sacensībām F-35 medicīnas grupā, taču viņš veselības apsvērumu dēļ no starta Parīzē atteicās.