Magnusens kļuvis par pirmo F-1 pilotu, kurš par braukšanu gada laikā sakrājis 12 soda punktus
foto: AFP/Scanpix
Dāņu autobraucējs Kevins Magnusens nedrīkstēs piedalīties Azerbaidžānas "Grand Prix".
Citi sporta veidi
2024. gada 2. septembrī, 12:16

Magnusens kļuvis par pirmo F-1 pilotu, kurš par braukšanu gada laikā sakrājis 12 soda punktus

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Haas" pilots Kevins Magnusens saņēmis diskvalifikāciju uz Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 17. posmu - Azerbaidžānas "Grand Prix".

Magnusens kļuvis par pirmo F-1 pilotu, kurš par br...

Nedēļas nogalē Itālijas "Grand Prix" sacīkstē Magnusens izraisīja sadursmi ar Pjēru Gaslī no "Alpine" vienības. Tiesneši pēc tam lēma, ka Magnusens ir vainojams sadursmē un piešķīra viņam desmit sekunžu sodu un divus soda punktus.

Magnusens kļuvis par pirmo pilotu vēsturē, kurš sakrājis 12 soda punktus gada periodā, saņemot par to diskvalifikāciju uz nākamo sacensību posmu. Pēc diskvalifikācijas viņa iekrātie soda punkti tiks dzēsti. "Haas" pavēstīja, ka apelāciju neiesniegs, taču vēl nepaziņoja, kurš pilots Baku trasē startēs Magnusena vietā.

Monako autosportists Šarls Leklērs izcīnīja uzvaru Itālijas "Grand Prix"  un sarūpēja "Ferrari" komandai pirmo vietu tās mājas sacīkstē. No vadošajām komandām "Ferrari" vienīgā izmantoja viena pitstopa stratēģiju, kas nesa augļus un ļāva Leklēram izcīnīt pirmo vietu. Leklērs karjerā izcīnījis septiņas uzvaras, iepriekšējo no tām gūstot savā dzimtenē Monako.

Pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma "McLaren" piloti Oskars Pjastri un Lando Noriss, ceturtais bija Leklēra komandas biedrs Karloss Sainss juniors, piektais finišēja Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), bet pēc viņa - pašreizējais čempions un meistarsacīkšu līderis Makss Verstapens ("Red Bull"). Septītajā vietā bija Džordžs Rasels ("Mercedes"), astotajā - Serhio Peress ("Red Bull"), devītais finišēja Aleksandrs Albons ("Williams"), bet kā pēdējais pie punkta tika Kevins Magnusens ("Haas").

Pēc Itālijas "Grand Prix" pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 303 punktiem ir Makss Verstapens, otro vietu ar 241 punktu ieņem Noriss, trešais ar 217 punktiem ir Leklērs, bet ceturtais ar 197 punktiem - Pjastri, kamēr Magnusenam seši punkti dod 16. vietu. Šosezon F-1 čempionātā tiek aizvadīti 24 posmi.