Zelta jāņogu kompots un ievārījums ar rozīnēm
foto: Shutterstock
Garšīgi

Zelta jāņogu kompots un ievārījums ar rozīnēm

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Rozīņu vietā tikpat labi der arī upenes, ķirši, mellenes. Ievārījuma garšu var padarīt interesantāku arī ar krustnagliņām un kardamonu.

1 kg zelta jāņogu
100 g rozīņu
800 g ievārījuma cukura 1:1

1. Jāņogas notīri, ieber katlā un viegli sastampā. Pārber cukuru un atstāj, lai 3 stundas ievelkas.

2. Maisot uzvāri un uz straujas uguns turpini vārīt 4 minūtes.

3. Iemaisi rozīnes un turpini vārīt vēl 1–2 minūtes.

4. Karstu pildi burciņās un aizvāko.

Ātrais zelta jāņogu kompots

Ja nav trāpījusies neviena bojāta oga un visi trauki ir rūpīgi izkarsēti, šādu kompotu var uzglabāt 7–8 mēnešus.

1 kg pārlasītu zelta jāņogu
500 g ievārījuma cukura 2:1

1. Jāņogas ber katlā, pielej 250 ml ūdens, pieber cukuru un, ik pa brīdim apmaisot, vāri aptuveni 5 minūtes.

2. Karstu pildi burkās un aizvāko. Uz 5 minūtēm apgriez uz vāciņa.