Skābeņu garšu noslēpumi: ne vien zupa, bet arī omlete, mērce un vēl daudz vairāk
Foto: Shutterstock
Garšīgi

Skābeņu garšu noslēpumi: ne vien zupa, bet arī omlete, mērce un vēl daudz vairāk

Ieva Salmane

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Kurš gan nav ēdis skābeņu zupu – daudziem tā ir neatņemama pavasara ēdienkartes sastāvdaļa. Taču skābenes labi iederas ne tikai zupā, bet arī citos lieliskos ēdienos. Izmēģini – redzēsi, cik labi tie ir!

Skābeņu intensīvajam skābumam receptēs vienmēr vajag likt pretī kādu nomierinošu produktu – krējumu, maigu sieru vai kādu karotīti cukura, kas līdzsvaros skābumu. Bet bieži tieši skābenes ir tās, kas izceļ citu produktu garšu, piemēram, gaļas vai siera unikālos aromātus.

foto: Shutterstock

Kā ēst skābenes visu vasaru?

Skābenes ir ļoti vērtīgas. Tās labvēlīgi ietekmē gremošanas traktu, un skābeņskābe palīdz organismam cīnīties ar nevēlamiem mikroorganismiem. Tomēr uzturā var lietot tikai jaunas lapiņas, jo nobriedušas lapas kļūst cietas un tajās veidojas oksalāti – tāpat kā pāraugušos rabarberos. Ja regulāri nošķīsi skābeņu lapas, tās nepagūs pāraugt un tev visu vasaru būs svaigas skābenes.

Lasi tālāk un uzzini, kā neparastāk apēst skābenes:

Nākamā lapa: Skābeņu mērce