Slinkie kāpostu tīteņi: vienkārši pagatavojams ēdiens, kas vislabāk garšos nākamajā dienā
foto: DALL-E
Slinkie kāpostu tīteņi.
Garšīgi

Slinkie kāpostu tīteņi: vienkārši pagatavojams ēdiens, kas vislabāk garšos nākamajā dienā

Padomu nodaļa

Otkrito.lv

Slinkie kāpostu tīteņi ir ideāla izvēle tiem, kam mājās patīk taisīt ēst, bet kuri nevēlas tērēt laiku, kāpostu lapās tinot malto gaļu. Tas ir vienkārši: visas sastāvdaļas sajauc, izveido sulīgas kotletes, kuras pēc tam sautē bagātīgā tomātu mērcē.

Sastāvdaļas

Maltā gaļa (jaukta, cūkgaļa + liellopa gaļa) ​​- 500 g
Kāposti - 300–400 g
Rīsi (nevārīti) - 100 g
Sīpols - 1 gab.
Burkāni - 1 gab.
Ola - 1 gab.
Sāls, melnie pipari - pēc garšas
Ķiploks - 1-2 daiviņas (pēc izvēles)
Tomātu pasta - 2-3 ēdamkarotes
Skābais krējums - 2 ēdamkarotes
Ūdens - 250 ml
Cukurs - 1 tējkarote
Augu eļļa cepšanai

Gatavošana

Kāpostus smalki sakapā un pārlej ar verdošu ūdeni uz 5–7 minūtēm, pēc tam nokāš caurdurī un ļauj atdzist. Noskalo rīsus un vāra, līdz tie ir pusgatavi (7–8 minūtes). Atdzesē. Sīki sakapā vai sarīvē sīpolu un burkānu. Cep pannā, līdz mīksti. Lielā bļodā sajauc malto gaļu, kāpostus, rīsus, ceptos dārzeņus, olu, sāli, piparus un, ja vēlaties, arī rīvētu vai ķiplokspiedē saspiestu ķiploku. Ar mitrām rokām no maltās gaļas izveido lielas kotletes un ievieto tās karstumizturīgā traukā vai pannā ar augstām malām.

Mērce: sajauc tomātu pastu, skābo krējumu, ūdeni, cukuru un nedaudz sāls. Pārlej šo mērci pār kāpostu tīteņiem. Pārklāj trauku ar foliju vai vāku un gatavo cepeškrāsnī 180°C temperatūrā 45–50 minūtes (vai uz plīts zem vāka apmēram 40 minūtes). Noņem foliju 10 minūtes pirms gatavības, lai apbrūninātos virspuse.

Pasniedz slinkos kāpostu tīteņus ar dillēm vai citiem svaigiem garšaugiem un karoti skābā krējuma. Īpaši garšīgi nākamajā dienā!