Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - vēsturiska drāma, neparasts detektīvs un pašmāju dokumentāls kino
foto: Publicitātes
Kadrs no seriāla "Čūsku karaliene".
TV

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - vēsturiska drāma, neparasts detektīvs un pašmāju dokumentāls kino

Paula Ivanova

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties pašmāju dokumentālo filmu "Turpinājums. Pieaugšana", vēsturisku seriālu "Čūsku karaliene" un

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - vēsturiska drāma, nepa...

Gandrīz pieauguši

Filma "Turpinājums. Pieaugšana" dokumentē piecas Latvijas ģimenes un atgriežas pie Ivara Selecka filmā "Turpinājums" (2018) atklātajiem varoņiem, tolaik pirmklasniekiem un viņu ģimenēm.

Šobrīd filmas varoņiem ir 14 gadi, viņi ir pusceļā uz pieauguša cilvēka dzīvi. Daži šo septiņu gadu laikā pieauguši, daži, šķiet, vēl kavējas bērnībā. Kamēr rīdziniecei Zanei vienīgais pienākums mājās ir sakārtot savu istabu un aiznest uz virtuvi dienām apkaltušos traukus, Anastasijai jau jādala pieaugušo dzīve ar savu mammu, vedot brālīti uz dārziņu, apkopjot zirgus un slaucot kazas. Kamēr Kārlis katru vakaru atrāda mammai mājasdarbus, Anetei atļauts veselu nedēļu vienai dzīvot Rīgas dzīvoklī, jo mamma ir laukos pie omes. Bet Gļebs joprojām uz skolu dodas siltajā vecāku mašīnā, un viņa ikdienu pa stundai saplāno vecāki.

Mediči stāsts

"Čūsku karaliene" ("The Serpent Queen") ir vēsturisks drāmas seriāls par Katrīnas Mediči, 16. gadsimta Francijas karalienes, dzīvi.

Seriāls stāsta par Katrīnu Mediči, kas 14 gadu vecumā apprecas un nonāk Francijas Valuā dinastijas galmā, kur no viņas tiek sagaidīta liela pūra ienākšana un mantinieku dzemdēšana. Neraugoties uz daudziem izaicinājumiem, viņa, izmantojot gudru politisko manevrēšanu, spēj valdīt Francijā kā karaliene 30 gadus.

"Čūsku karalieni" skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" latviešu, angļu, lietuviešu vai krievu valodā ar subtitriem igauņu valodā.

Neparastais detektīvs

ASV komēdijdrāmas seriāls "Monks" stāsta par privāto detektīvu Edrianu Monku, kam ir obsesīvi kompulsīvi traucējumi, kā arī vairākas fobijas.

Seriālam ir astoņas sezonas, 125 sērijas un astoņas "Emmy" balvas, kā arī viens "Zelta globuss" – to ieguvis titullomas atveidotājs Tonijs Šalubs kā labākais aktieris. Viņam spēlēt Monku bijis īsts izaicinājums – kā noturēt skatītāju interesi par šo tēlu astoņu sezonu garumā. “Bija brīži, kad mēs riskējām ar pilnu jaudu, un tas patiešām darbojās. Tas bija atsvaidzinoši un atbrīvojoši, un mēs sapratām, ka varam to atkārtot. Mēs varam to darīt atkal un atkal, ja to darām gudri, ar cieņu pret tēlu,” atzīst Šalubs.

Seriālu "Monks" ("Monk") skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" latviešu, angļu, lietuviešu vai krievu valodā ar subtitriem igauņu valodā.