Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - šausmu drāma, kulta seriāls un maģisks "Tautumeitu" koncerts
foto: Publicitātes
Piedzīvo mūzikas, dabas un latviešu tradīciju mijiedarbību kopā ar "Tautumeitām" visenerģētiskākajā gada laikā – vasaras saulgriežos!
TV

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - šausmu drāma, kulta seriāls un maģisks "Tautumeitu" koncerts

Paula Ivanova

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties zinātniskās fantastikas šausmu drāmu "Klusā pasaule: Pirmā diena", koncertraidījumu "Tautumeitas. Rītausmas koncertrituāls" un kulta seriālu "Ofiss".

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - šausmu drāma, kulta se...

Diena, kad pasaule apklusa

Zinātniskās fantastikas šausmu drāmā "Klusā pasaule: Pirmā diena" galvenā varone Samira kopā ar savu kaķi cenšas izdzīvot, kad pasaulei uzbrūk asinskāri citplanētiešu radījumi, kam ir ultraskaņas dzirde.

Apokaliptiskais šausmu trilleris vēsta par notikumiem, kas risinājās pirms nu jau par kulta filmām kļuvušajās "Klusā pasaule" un "Klusā pasaule 2" rādītā. Režisora krēslā gan šoreiz sēdies nevis oriģinālo filmu idejas autors Džons Krasinskis, bet Maikls Sarnoskis. Viņš, runājot par to, kādas tad ir jaunās filmas atšķirības no iepriekšējām, saka: “Tajās ļoti svarīga loma bija ģimenei un tēliem, kuru starpā ir jau nostiprinātas attiecības. Es vēlējos atrādīt, kā tad, pasaules galam pienākot, justos cilvēki, kam nav šādu attiecību vai neviena cita cilvēka, par ko rūpēties. Jā, šīs ir šausmu filmas, tajās ir tiešām baisīgi brīži, bet pašā pamatā tās ir filmas par cilvēkiem, kam nākas tikt galā ar kaut ko, ar ko viņiem nav ne jausmas, kā tikt galā. Es vēlējos koncentrēties tieši uz to, bet savā unikālā veidā.”

Šajā filmā galvenā loma uzticēta Lupitai Ņono, kuras varonei galvenokārt jārūpējas tikai par savu kaķi. Kā atklāj aktrise, pirms tam viņai no tiem pat bijis bail. “Viņi nolīga cilvēku, kas audzē un trenē kaķus, lai viņš ar veselu lērumu dzīvnieku regulāri nāk pie manis uz mājām,” smej Lupita, kas sākumā pūkaiņu rotaļās gan tikai nolūkojusies no istabas tālākā stūra. Runājot par "Klusās pasaules" sāgu, Lupita neizslēdz iespēju, ka tā varētu “turpināties mūžīgi”. “Tas ir stāsts par citplanētiešu iebrukumu, un ir tik daudz iespēju rādīt dažādus stāstus. Parādīti ir tikai daži, bet uz pasaules taču ir miljardiem cilvēku!”

Tautumeitas saulgriežos

Piedzīvo mūzikas, dabas un latviešu tradīciju mijiedarbību kopā ar "Tautumeitām" visenerģētiskākajā gada laikā – vasaras saulgriežos! Leģendām apvītais Daugmales pilskalns kļūst par vietu enerģijas pilnam, maģiskam un vēl nebijušam "Tautumeitu" koncertam, kura kulminācijā uzlec Saule, pielejot Daugavu un tās krastus ar zelta miglu.

Etnomūzikas grupas "Tautumeitas" koncerts Lielajā ģildē 2020. gada septembrī

2020. gada 17. septembrī Lielajā ģildē notika emocionāli piesātināts un interaktīvs populārās Latvijas etnomūzikas grupas "Tautumeitas" koncerts. Šis bija viens ...

Kas notiek ofisā

Kulta seriāls "Ofiss" stāsta par biroja darbinieku grupu, kuru darba diena sastāv no ego sadursmēm, nepiedienīgas uzvedības, garlaicības un romantikas.

Amerikāņu "Ofisam" deviņu sezonu garumā ir 201 sērija, un tas var lepoties ar iegūtām piecām prestižajām "Emmy" balvām, kā arī deviņām "Zelta globusa" nominācijām, un tālajā 2006. gadā šo apbalvojumu Stīvs Kerels kā gada labākais komēdijaktieris arī ieguva.