VIDEO: Trampa slavenais izteiciens “viņi ēd suņus, viņi ēd kaķus” platformā “TikTok” aizsāk deju trakumu
foto: Shutterstock
Šis Trampa izteiciens ieies vēsturē.
Trakā pasaule

VIDEO: Trampa slavenais izteiciens “viņi ēd suņus, viņi ēd kaķus” platformā “TikTok” aizsāk deju trakumu

Santa Hincenberga

Jauns.lv

ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps ir izraisījis sašutumu, prezidenta debašu laikā atkārtojot dīvainas sazvērestības teorijas par imigrantiem, kas Amerikā ēd kaķus un suņus. Trampa frāzi izmantota gan dažādos video, lai nofilmētu kaķu reakciju uz šiem apgalvojumiem, gan īpašas dejas radīšanai.

VIDEO: Trampa slavenais izteiciens “viņi ēd suņus,...

Tramps pēc jautājuma par robežu drošību dīvainā veidā pievērsās tiešsaistes sazvērestībām par Haiti imigrantiem, kas ēd mājdzīvniekus Springfīldā, Ohaio štatā. “Springfīldā viņi ēd suņus un kaķus. Viņi ēd tur dzīvojošo cilvēku mājdzīvniekus,” viņš piebilda, Kamalai Harisai smejoties un pakratot galvu.

Deivids Muira, viens no ABC raidījuma moderatoriem, ātri pārbaudīja Trampa sniegtos faktus, sakot, ka Springfīldas pilsētas pārvaldnieks konstatēja, ka nav “ticamu ziņojumu” par to, ka migranti pilsētā būtu nodarījuši kaitējumu mājdzīvniekiem.

Trampa izteikums gan “iepatikās” daudziem sociālajos tīklos. Donalda Trampa bēdīgi slavenie komentāri ir iedvesmojuši dziesmas, kas tagad tiek straumētas "Spotify". Patiesi interneta stilā šie izteikumi ir izraisījuši arī "TikTok deju" uzplūdus.

Vislielāko popularitāti guvusi džeza un hiphopa apvienojums, kas ietver roku žestus, gurnu kustības un lēcienus. “Es par to mīlu mūsu paaudzi,” kāds lietotājs komentēja video, kurā redzams īpaši noslīpēts izpildījums, ko izpilda trio, ko vada Marlons Davila Avaloss, profesionāls dejotājs no Losandželosas. 

Lai arī nav zināms, kurš pirmais aizsāka šīs deju, “TikTok” ir pazīstams ar neskaitāmu virālo deju tendenču rašanos, lai gan šajā gadījumā Tramps noteikti ir pirmais prezidenta amata kandidāts, kurš iedvesmojis šādu soļu rašanos.