Slavenības
2024. gada 9. septembrī, 17:47

FOTO: jaunieši Talsos uzkrāso lielāko “PEACE” uzrakstu pasaulē

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Septembra pirmajā nedēļā tapis lielākais “PEACE” uzraksts pasaulē, sadarbībā ar ielu mākslinieku KIWIE un Eiropas čempionu brīvā stila skrituļslidošanā Nilu Jansonu. 

FOTO: jaunieši Talsos uzkrāso lielāko “PEACE” uzra...
Talsos uzkrāso lielāko “PEACE” uzrakstu pasaulē (publicitātes foto)

Talsos uzkrāsots pasaulē lielākais uzraksts "PEACE"; 2024. gada septembris

Mākslas darbs ir apskatāms Talsu lidlaukā - Talsu novadā, Ģibuļu pagastā. “PEACE” krāsojums ir 250 m garš, 20 m plats, ...

Mākslas darbs ne tikai ceļos kopā ar Nilu viņa turpmākajās sacensībās, bet arī kalpos kā kopējs novēlējums sabiedrībai, kuru varēs apskatīt ikviens interesents.
Mākslas darbs ir apskatāms Talsu lidlaukā - Talsu novadā, Ģibuļu pagastā.
“PEACE” krāsojums ir 250 m garš, 20 m plats, uzraksta kopējā platība ir 3000 m2. 

“Krāsojuma ideja dzima no vajadzības dizainēt unikālas skrituļslidas, ar kurām Nils varētu startēt Pasaules čempionātā Romā, Itālijā un vēlāk sacensībās Losandželosā, ASV. Šķietami vienkāršs uzdevums, diezgan īsā laikā, nonāca līdz idejai nokrāsot veselu lidlauku, jo vēlējos, lai dizainam nav tikai dekoratīva nozīme. Kopīgi prātojot, bijām vienisprātis, ka dizainam būtu jānes spēcīgs ziņojums. Tā kā abi iestājamies par mieru pasaulē, nonācām līdz idejai par skrituļslidu dizainu, kas tapis lielā ''PEACE” uzraksta krāsošanas laikā.” saka ielu mākslinieks KIWIE.

“Kad sēdāmies pie galda ar KIWIE, lai runātu par īpašu skrituļslidu dizaina izveidi, pamatā svarīgākais bija ar šo projektu nodot starptautisku un svarīgu vēlējumu sabiedrībai. Jau paredzēju, ka KIWIE varētu būt kāds neparasts risinājums dizainam, bet lidlauks man pat sapņos nebūtu rādījies. Joprojām daudzviet pasaulē, cilvēkiem nav iespēja dzīvot brīvībā un drošībā kā mums šeit Latvijā, tāpēc arī tik svarīga vēsts. Skrituļslidošana ir ne tikai mana iespēja izpausties radoši un justies brīvam, bet arī stāstīt to no kurienes nāku un kāda ir mūsu tautas vēsture, dodoties uz starptautiskiem pasākumiem un sacensībām. Tagad, kad “PEACE” ir tapis, varu ar lepnumu doties pārstāvēt Latvijas vārdu Pasaules čempionātā.” stāsta brīvā stila skrituļslidotājs Nils Jansons.

Ar KIWIE un Nila kopīgi izstrādātajām skrituļslidām pats Nils piedalīsies Pasaules čempionātā “Word Skate Games 2024”, kas norisināsies Romā, Itālijā laika posmā no 17.-19. septembrim, kā arī  “Blading Cup 2024” kas norisināsies Losandželosā, ASV laika posmā no 1.-2. novembrim, līdzi sev nesot miera vēlējumu visai pasaulei.

Talsu pilsētas pārvaldes vadītājs Lauris Tīģers akceptu idejai deva diezgan zibenīgi. “Talsu vārds izskan tālāk! Es priecājos, ka varam ļaut cilvēkiem ar šādām idejām darboties. Man ļoti patīk šis vēstījums par mieru — es domāju, ka tas mums visiem noderētu ne tikai pasaulē, bet arī Talsu novadā,” saka Lauris. “Liels paldies komandai! Mums, Talsiem, jau bija tikai jāpasaka: “Jā!” un jāatbalsta, ar ko nu vien varējām. Es domāju, ka cilvēki būs priecīgi un sapratīs.” 

Ceļa zīmes Talsu lidlauka teritorijā iebraukt neļauj, bet Talsu pilsētas pārvaldes vadītājs aicina automašīnas novietot ārpus teritorijas un ar kājām aiziet apskatīties.