9. decembrī pēc Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča iniciatīvas Rīgas pilī tika atjaunota tradīcija, kad īpašā koncertā godināja dažādu nozaru cilvēkus par savu darbu Latvijai. Šādu muzikālu tradīciju Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa laikā aizsāka komponists Raimonds Pauls. Tādēļ aktiera Andra Keiša izpildījumā un ar pašu Maestro pie klavierēm tika atjaunota šī muzikālā tradīcija.

Koncerts “Mūzika Rīgas pilī. Raimonds Pauls. Andris Keišs”

9. decembrī pēc Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča iniciatīvas Rīgas pilī tika atjaunota tradīcija, kad īpašā koncertā godināja dažādu nozaru cilvēkus ...

Slavenības
2024. gada 8. septembrī, 06:48

Raimonds Pauls un Andris Keišs nosvin 80. kopīgo vakaru

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Komponists Raimonds Pauls un Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs tika pie gardas tortes par godu kopīgās programmas "Vīrieši labākos gados" jau 80. skanīgi un lustīgi aizvadītajam koncertam.

Raimonds Pauls un Andris Keišs nosvin 80. kopīgo v...

Pēc maestro Raimonda Paula personīga uzaicinājuma "Kas Jauns" apmeklēja koncertu un pārliecinājās par to, kas komponistu tik ļoti sajūsmina šai sadarbībā ar aktieri Andri Keišu, un to, kālab publika biļetes uz šo sarīkojumu izķer kā karstus pīrādziņus, turklāt daudzi iet koncertu izbaudīt pat atkārtoti. Proti, tādu meistaru kopīgi sarūpētu skanīgu un vieglu prieku, enerģijas lādiņu ar līdzdziedāšanu un ovācijām, ar celšanos kājās nav iespējams piedzīvot nekur citur.

Tikai uz mūzikas nama "Daile" skatuves var pieredzēt, kā Raimonds Pauls savas sakomponētās dziesmas meistarīgajam Andrim Keišam ļauj apsmaidīt, kad viņš tās izdzied, atveidojot tādus pašmāju estrādes grandus kā Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks, Zigfrīds Muktupāvels un daudzus citus, tostarp par dziedošu skatuves “stāru” padarot pat kādreizējo Ventspils mēru Aivaru Lembergu.

Pauls un Keišs jestru un vieglu garu pasmejas gan par citiem, gan arī par pašiem, kā, piemēram, kad jau koncerta sākumā Andris Keišs, kā jau vīrietim labākos gados piedien, demonstrē, kā viņam no aizmugures birst smiltis.

Šķiet, ka tā gaisā vibrējošā mīlestība un prieks arī ir viens no iedarbīgākajiem eliksīriem, kas Raimondam Paulam palīdzēja un aizvien palīdz iznest smago dzīves posmu pēc kundzes Lanas aiziešanas mūžībā.

Maestro Raimonda Paula dzīves ainiņas.

Maestro Raimonda Paula dzīves ainiņas

Maestro Raimonda Paula Dzīves ainiņas.