Trīsdesmito gadu otrajā pusē, ceļot lielo īres namu Matīsa un Brīvības ielas stūrī, nojauca vēsturisko Vidzemes tirgus administrācijas ēku (pa kreisi).

Vidzemes tirgus laiku lokos: vēsturisks foto

Savulaik viens no lielākajiem un greznākajiem Latvijas tirgiem – Vidzemes jeb Matīsa tirgus 18. oktobrī atzīmē savu 121. dzimšanas dienu ...

FOTO: Rīga plāno uz 30 gadiem iznomāt Vidzemes tirgu, tomēr investora uzdevums nebūs viegls

Biznesa nodaļa

Jauns.lv / LETA

Rīgā plāno uz 30 gadiem iznomāt Vidzemes tirgu, un divi investori jau izrādījuši interesi par šādu iespēju, norāda "Rīgas nami" pārstāvji.

Kopumā nekustamo īpašums Brīvības ielā 90A veido zemes gabals 20 028 kvadrātmetru platībā un uz tā esošās būves, tai skaitā divi vēsturiskie tirdzniecības paviljoni. Komitejas sēdē izskanēja, ka divi potenciālie investori ir izrādījuši interesi par teritorijas nomu.

Tiesa, nomnieka uzdevums nebūs viegls - viņiem izvirzītas vairākas prasības, kā, piemēram, nomniekam jābūt vismaz trīs gadu pieredzei nekustamo īpašumu attīstīšanā, pretendentiem jāiesniedz apliecinājums, ka viņa brīvo līdzekļu esamība vai kredītresursu pieejamība sasniedz vismaz 15 miljonu eiro, kā arī nomniekiem būs jānodrošina Vidzemes tirgus statusa saglabāšana.

Tāpat investoriem būs jāatjauno vēsturiskā apbūve, paaugstinot to energoefektivitāti, kā arī jāsakārto un jālabiekārto teritorija. Provizoriskais termiņš nekustamā īpašuma sakārtošanai plānots piecu gadu laikā no nomas līguma noslēgšanas. Vidzemes tirgus nomniekam būs jānodrošina publiskās telpas pieejamība un piekļūstamība ikdienā vismaz 12 stundas.

Tirgus publiskajā telpā netiks pieļauta autostāvvietas iekārtošana, savukārt teritorijas vidū esošais zaļais skvērs būs jāpārvērš par apzaļumotu un dabisku publisko zonu ar apstādījumiem, soliņiem, dzeramā ūdens krānu, infrastruktūru bērniem u.c.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komiteja šodien atbalstīja tirgus iznomāšanu un izstrādātos nomas tiesību izsoles nosacījumus, kā arī izteica vairākus priekšlikumus. Deputāti arī izteica vēlmi pirms nomas tiesību izsoles iepazīties ar tās nosacījumu gala variantu.