Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Putins nelidos uz G20 samitu Brazīlijā
foto: Kremlin POOL/UPI/Shutterstock/ Vida Press
Krievijas diktators Vladimirs Putins
Pasaulē

Putins nelidos uz G20 samitu Brazīlijā

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Krievijas diktators Vladimirs Putins piektdien paziņojis, ka viņš neapmeklēs novembrī Brazīlijā gaidāmo G20 samitu, jo viņa ierašanās sagrautu konferenci.

Putins nelidos uz G20 samitu Brazīlijā...

Putins apgalvoja, ka orderis, ko Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi viņa aizturēšanai, nav faktors, sakot, ka "šāda veida lēmumus var ļoti viegli apiet".

Putins sacīja, ka viņa ierašanās gadījumā visi runātu tikai par to un tas izjauktu samita darbu.

"Mēs būtībā sagrautu G20 darbu, kāpēc?" atbildot uz žurnālistu jautājumiem par G20 samitu, sacīja Putins. "Mēs esam pieauguši cilvēki, tāpēc mēs atradīsim Krievijā kādu, kurš cienīgi pārstāvēs mūsu valsts intereses Brazīlijā," viņš piebilda.

SKT pagājušajā gadā izdeva orderi Putina aizturēšanai saistībā ar Ukrainas bērnu nelikumīgu deportāciju. Taču Putins noraidīja risku, ka Brazīlijā viņš varētu tikt aizturēts.

Krievijai un Brazīlijai ir "ļoti siltas, labas attiecības", sacīja diktators. "Tāpēc, kad runa ir par to, pietiek uzrakstīt starpvaldību vienošanos, un neviens netiek nostādīts sarežģītā situācijā," viņš piebilda.

Putins septembrī bez problēmām devās uz Mongoliju, neraugoties uz to, ka šī valsts ir SKT locekle un tai ir pienākums aizturēt meklēšanā izsludinātās personas. Mongolijā viņu sagaidīja goda sardze un tikšanās ar Mongolijas prezidentu Uhnaginu Hurelsuhu.