Pasaulē

Odiozā ASV kongresmene Mārdžorija Teilore Grīna postošajās viesuļvētrās redz "demokrātu roku"; Trampa viceprezidents Venss viņu slavē

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Donalda Trampa potenciālais viceprezidents, Ohaio štata senators Džeimss Deivids Venss slavējis skandalozi slaveno Džordžijas štata kongresmeni Mārdžoriju Teilori Grīnu, kura pēdējo nedēļu postošajās viesuļvētrās saskata republikāņu nelabvēļu ietekmi kritiski svarīgajos štatos pirms ASV prezidenta vēlēšanām.

Odiozā ASV kongresmene Mārdžorija Teilore Grīna po...

Senators Venss izteica atzinīgus vārdus skadalozi slavenajai Mārdžorijai Teilorei Grīnai dažas stundas pēc tam, kad viņa apgalvoja, ka kaut kādi noslēpumaini “viņi” spēj kontrolēt laikapstākļus un izraisīja viesuļvētru "Helēna", lai kaitētu republikāņu vēlētājiem Džordžijā un Ziemeļkarolīnā — abi štati ir izšķiroši svarīgi gaidāmajās prezidenta vēlēšanās.

Grīna izpelnījusies bēdīgu slavu ar bieži atkārtotajām absurdām sazvērestības teorijām, piemēram, "ebreju kosmosiskajiem lāzeriem", Trampa "nozagtajām vēlēšanām" 2020. gadā un savām simpātijām sazvērestību teoriju perēkļa "QAnon" idejām gan pirms savas darbības Kongresā, gan savu pilnvaru laikā.

Savā jaunākajā dīvainajā apgalvojumā viņa izteicās par laika apstākļiem Donalda Trampa piekritētjam Īlonam Maskam piederošajā platformā "X". “Jā, viņi var kontrolēt laikapstākļus. Smieklīgi, ja kāds melo un saka, ka to nevar izdarīt.”.

Pirms tam viņa publicēja viesuļvētras "Helēna" skārto rajonu karti, un visvairāk izpostītas republikāņu kontrolētās teritorijas. Viņa nekonkretizēja, kas ir šie "viņi", taču kartes mērķis bija norādīt, ka demokrāti kaut kā ir atbildīgi par republikāņu vēlētājiem nodarīto postažu.

Tas netraucēja Vensam, kurš pats labprāt izplata Trampa pasaciņas, Grīnu paslavēt.

"Mums ir vēl viena lieliska, stipra sieviete-līdere — kongresmene Mārdžorija Teilore Grīna," viņš paziņoja. "Varbūt jūs to nezināt, bet viena no manām pirmajām atbalstītājām, kad pirms dažiem gadiem es Ohaio kandidēju Senāta vēlēšanās no republikāņu partijas, bija tieši Mārdžorija Teilore Grīna, tāpēc man viņa ir lieliska draudzene."

ASV prezidenta vēlēšanas notiks 5. novembrī, Trampan cīnoties ar pašreizējo ASV viceprezidenti Kamalu Harisu, un Mārdžorija Teilore Grīna aktīvi aģitē par Trampu un Vensu, visās Amerikas nelaimēs vainojot demokrātus, kā arī aicinot izbeigt palīdzību Ukrainai karā pret Krievijas agresiju, visādā veidā nomelnojot Ukrainu un slavējot Krieviju.