VIDEO: Krievijas iznīcinātājs pārtveršanas laikā gandrīz saduras ar ASV militāro lidmašīnu
foto: Ekrānšāviņš
NORAD Krievijas pilota rīcību raksturoja kā bīstamu un neprofesionālu.
Pasaulē

VIDEO: Krievijas iznīcinātājs pārtveršanas laikā gandrīz saduras ar ASV militāro lidmašīnu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas iznīcinātājs Su-35 pārtveršanas misijas laikā Aļaskā gandrīz sadūrās ar Amerikas Savienoto Valstu militāro lidmašīnu, liecina Ziemeļamerikas Aviācijas un kosmosa aizsardzības pavēlniecības (NORAD) publiskotie kadri.

VIDEO: Krievijas iznīcinātājs pārtveršanas laikā g...

NORAD Krievijas iznīcinātāja rīcību raksturoja kā neapdomīgu, apgalvojot, ka Su-35 lidoja bīstami tuvu ASV lidmašīnai, kas veica kārtējo patrulēšanu Aļaskas pretgaisa aizsardzības identifikācijas zonā (ADIZ). Tiek ziņots, ka Krievijas reaktīvā lidmašīna ieņēma pozīcijas tuvu ASV lidmašīnas spārnam, ierobežojot tās spēju droši manevrēt.

"2024. gada 23. septembrī NORAD lidmašīna veica drošu un disciplinētu Krievijas militārās lidmašīnas pārtveršanu Aļaskas gaisa telpā. Krievijas Su-35 rīcība bija nedroša, neprofesionāla un apdraudēja visus," pilota rīcību kritizējis NORAD komandieris ģenerālis Gregorijs Giljots.

Saskaņā ar NORAD teikto, Su-35 tuvums ASV reaktīvajai lidmašīnai radīja bīstamu situāciju abām apkalpēm. Pēdējos gados Krievijas lidmašīnas bieži ir lidojušas netālu no ASV gaisa telpas Arktikā, kā rezultātā regulāri pārtver NORAD spēki. Tomēr lielākā daļa iepriekšējo tikšanos tika raksturotas kā profesionālas un bez sevišķiem starpgadījumiem.