Lidmašīna veic avārijas nosēšanos pēc tam, kad lidojuma laikā no pasažiera maltītes izlec pele
foto: Shutterstock
Lidmašīna veic avārijas nosēšanos pēc tam, kad lidojuma laikā no pasažiera maltītes izleca pele
Pasaulē

Lidmašīna veic avārijas nosēšanos pēc tam, kad lidojuma laikā no pasažiera maltītes izlec pele

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Skandināvu aviokompānija “Scandinavian Airlines” (SAS) paziņoja, ka viena no viņu lidmašīnām bija spiesta veikt avārijas nosēšanos, pēc tam kad lidojuma laikā no pasažiera ēdiena izlēca pele.

Lidmašīna veic avārijas nosēšanos pēc tam, kad lid...

Lidmašīna lidoja no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo uz Malagu Spānijā un bija spiesta veikt avārijas nosēšanos Kopenhāgenā, Dānijā, ziņo “BBC”. Nosēšanās bija nepieciešama, jo dzīvnieka atrašanās lidmašīnas salona radīja drošības risku, paziņoja aviokompānijas pārstāvis Ojsteins Šmits ziņu aģentūrai “AFP”. Pasažieriem nācās pārsēsties citā lidmašīnā, lai viņus nogādātu uz Malagu. Aviokompānijas parasti ievēro stingras prasības attiecībā uz grauzējiem lidmašīnās, lai novērstu elektroinstalācijas bojāšanu.

"Šādas situācijas notiek ārkārtīgi reti. Mums ir izstrādātas procedūras šādiem gadījumiem, un mēs arī sazināsimies ar mūsu piegādātājiem, lai nodrošinātu, ka tas neatkārtojas,"sacīja Šmits.

Pasažieris Džarls Borestads pastāstīja “BBC News Channel”, ka pele izspruka no pārtikas kastes, ko sieviete blakus viņam atvēra. Viņš teica, ka cilvēki peles klātbūtni uztvēra mierīgi, tomēr atzina, ka pavilka zeķes virs biksēm, lai pele nevarētu uzrāpties viņam virsū. Tas ir otrais incidents saistībā ar grauzējiem nedēļas laikā. Dienvidanglijā vilcienam bija jāapstājas ceļojuma vidū, jo tajā iekāpušas divas vāveres, un viena no tām atteicās izkāpt.