Libānā turpinās elektronisko ierīču sprādzieni - uzsprāgušas "Hezbollah" biedru rācijas
foto: AFP/Scanpix
Valsts mediji ziņo par līdzīgiem peidžeru un citu ierīču sprādzieniem Libānas austrumos un dienvidos.
Pasaulē
Vakar 18:35

Libānā turpinās elektronisko ierīču sprādzieni - uzsprāgušas "Hezbollah" biedru rācijas

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Trešdien Beirūtā uzsprāgušas Libānas grupējuma "Hezbollah" biedru izmantotās rācijas un valsts mediji ziņo par līdzīgiem peidžeru un citu ierīču sprādzieniem Libānas austrumos un dienvidos.

Libānā turpinās elektronisko ierīču sprādzieni - u...

"Beirūtas dienvidu priekšpilsētās eksplodēja vairākas rācijas," sacīja "Hezbollah" pietuvināts avots, un ar "Hezbollah" saistītie glābēji apstiprināja, ka ierīces eksplodējušas divās automašīnās šajā rajonā.

Libānas valsts Nacionālā ziņu aģentūra vēsta, ka peidžeri un citas ierīces eksplodējušas arī "Hezbollah" kontrolētajos rajonos austrumos un dienvidos.

Libānas Veselības ministrija ziņo, ka vairākos valsts reģionos vairāk nekā 100 cilvēki ievainoti elektronisko ierīču sprādzienos. Libānā otrdien vienlaicīgi sprāgstot vairākiem simtiem peidžeru, dzīvību zaudējuši 12 cilvēki, arī divi bērni un četri mediķi, trešdien pavēstīja Libānas veselības ministrs Firass Abiads. Ievainoti 2750 līdz 2800 cilvēku, sacīja ministrs.

Taivānas uzņēmums "Gold Apollo" trešdien paziņoja, ka piešķīris savu zīmolu peidžeriem, kas tagad eksplodējuši Libānā, taču tos ražojis Budapeštā reģistrēts uzņēmums. ASV laikraksts "New York Times" iepriekš ziņoja, ka peidžeri bija pasūtīti Taivānas ražotājam "Gold Apollo", bet pirms nonākšanas Libānā bija aprīkoti ar sprāgstvielām.

Ungārijas valdības pārstāvis sakariem ar presi Zoltāns Kovāčs trešdien paziņoja, ka uzņēmumam, kas ir saistīts ar Libānā otrdien sprāgušajiem vairākiem simtiem peidžeru, nav ražotnes Ungārijā un šie peidžeri nekad Ungārijas teritorijā nav bijuši.