Itālijas grandu "AS Roma" turpmāk trenēs horvāts Ivans Juričs
foto: REUTERS/SCANPIX
Horvātijas futbola speciālists Ivans Juričs.
Futbols
Šodien 16:00

Itālijas grandu "AS Roma" turpmāk trenēs horvāts Ivans Juričs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Itālijas A sērijas futbola klubs "AS Roma" trešdien galvenā trenera amatā ir iecēlusi Horvātijas speciālistu Ivanu Juriču, paziņoja vienība.

Itālijas grandu "AS Roma" turpmāk trenēs horvāts I...

Jau ziņots, ka pēc šajā sezonā A sērijā aizvadītām četrām kārtām, kurās "AS Roma" ar trim punktiem turnīra tabulā ieņem vien 16. pozīciju 20 komandu konkurencē, trešdien tika atbrīvots iepriekšējais vienības galvenais treneris Daniele de Rosi. Klubs vēsta, ka jau trešdien Juričs vadīja savu pirmo treniņu "AS Roma".

49 gadus vecais Juričs profesionālā sportista karjeru 1993.gadā sāka Splitas "Hajduk", 1997. gadā pārceļoties uz Spānijas vienību "Sevilla". 2001. gadā viņš atgriezās pašmāju vienībā "Šibenik", bet jau tajā pašā gadā devās uz Itālijas vienību "Crotone", no kuras 2006.gadā nokļuva B sērijas klubā "Genoa", nākamajā sezonā iekļūstot Itālijas virslīgā un līdz futbolista karjeras beigām 2010. gadā spēlējot šajā vienībā. Horvātijas izlasē pussargs uzspēlēja piecus mačus.

Visu savu trenera karjeru Juričs ir pavadījis Itālijā, 2011.gadā sākot kā trenera palīgs Milānas "Inter" un "Palermo" komandās, bet vēlāk vadot "Mantova", "Crotone", "Genoa", Veronas "Hellas" un no 2021. līdz 2024. gadam "Torino".

De Rosi, kurš teju visu karjeru kā spēlētājs pavadīja "AS Roma" rindās, par galveno treneri kļuva janvārī, kad vienību atstāja Žuzē Mourinju. Vēl jūnijā Romas komanda pagarināja līgumu ar 41 gadu veco de Rosi līdz 2027. gadam. Aizvadītajā sezonā viņa vadībā vienība sasniedza UEFA Eiropas līgas pusfinālu.