Japānas uzņēmuma biroja telpās dzīvo 10 kaķi, lai uzlabotu darbinieku produktivitāti
foto: Shutterstock
Ilustratīvs attēls.
Pasaulē
2024. gada 8. septembrī, 00:02

Japānas uzņēmuma biroja telpās dzīvo 10 kaķi, lai uzlabotu darbinieku produktivitāti

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/ SCMP

Uzņēmuma vadītājs uzskata, ka kaķi palīdz darbiniekiem saliedēties un veicina nepieciešamo atpūtas paužu ņemšanu.

Japānas uzņēmuma biroja telpās dzīvo 10 kaķi, lai ...

Uņēmums sākotnēji adoptēja pirmo kaķi Futabu 2004. gadā, un kopš tā laika kaķu skaits ir pieaudzis līdz 10. Šie pūkainie "darbinieki" tagad dzīvo birojā, kur lielākā daļa no viņiem ir pilnas slodzes darbinieki.

Kad "Qnote" 2020. gadā pārcēlās uz jaunu četrstāvu biroju ēku, uzņēmums otrajā un trešajā stāvā ierīkoja zonas kaķiem. Katram kaķim ir piešķirts amats, piemēram, "galvenais ierēdnis", "menedžeris", "revidents" un "kaķupriekšsēdētājs". Kaķupriekšsēdētāja amatu ieņem Futaba, 20 gadus vecā kaķe, kura tiek uzskatīta par vissvarīgāko darbinieku uzņēmumā, pat svarīgāka par pašu vadītāju Nobujuki Tsurutu.

Seši no kaķiem ir Futabas pēcnācēji, viens kaķis ir klaidonis, kāds cits kaķis tika izglābts no satiksmes negadījuma. Kādreiz uzņēmumā "strādāja" 11 kaķi, taču viens nomira 2022. gadā. Astoņi kaķi dzīvo birojā, bet divi dzīvo darbinieku mājās.Tsuruta norādīja, ka kaķi ne tikai piesaista jaunus darbiniekus, bet arī palīdz samazināt darbinieku atbirumu. "Qnote" specializējas mājaslapu un lietotņu izstrādē.

Tēmas