Iekšlietu ministrs: "Policijā nekad nebūs augsts atalgojums"
Niecīgo algu dēļ darbu pamet gan policisti, gan glābēji. Lielas algas policijā nebūs nekad, atklāti pateica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.
Sabiedrība
2014. gada 17. februāris, 08:45

Iekšlietu ministrs: "Policijā nekad nebūs augsts atalgojums"

Jauns.lv

Cilvēki no darba policijā joprojām iet prom, taču, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, situācija ir kļuvusi pozitīvāka, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta panorāma” teica iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Viņš atzina, ka ar virsnieku trūkumu jārēķinās ne tikai policijā, bet arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, taču arī šajā jomā situācija stabilizējoties.

Galvenais iemesls tam, ka cilvēki joprojām dod priekšroku aiziešanai no darba iekšlietu struktūrās, ir zemais atalgojums ir nepietiekamās sociālās garantijas. "Policijā nekad nevarēs nodrošināt augstu atalgojumu, taču var censties ieviest samērīgu un dzīves dārdzībai atbilstošu atalgojumu. "Es ceru, ka spēsim ne tikai no jums prasīt, bet arī dot," uzsvēra ministrs.

“Skaidrs, ka gadījumā, ja darbinieki saņem tirgū labāku piedāvājumu, viņi iet prom no darba. Esam spēruši būtiskus soļus, lai to mainītu, bet pagaidām gan tas ir konceptuālu dokumentu veidā valdībā,” tā Kozlovskis.

Starp citu, pagājušajā gadā valsts policijā strādāja 111 personas, kuras ir vecākas par 50 gadiem; tie ir 1,4% no visiem policijas darbiniekiem. No 106 personām, kuras šogad sasniegs 50 gadu vecumu vai kurām beigsies dienesta termiņa pagarinājums, 75 personas šobrīd plāno turpināt dienestu.

No Valsts policijas amatpersonām 2184 ir sievietes, kas ir 28,1% no visa Valsts policijas personāla.

BNS, LETA, Kasjauns.lv, Foto: Ieva Čīka, Evija Trifanova/LETA