18.novembra lāpu gājienā Rīgā devušies vairāki tūkstoši cilvēku. FOTO
Gājiens noslēdzās pie Brīvības pieminekļa bez starpgadījumiem.
Sabiedrība
2015. gada 18. novembris, 20:02

18.novembra lāpu gājienā Rīgā devušies vairāki tūkstoši cilvēku. FOTO

Jauns.lv

18.novembra lāpu gājienā Rīgā devušies vairāki tūkstoši cilvēku. Lai arī galvaspilsētā valda nepatīkami laika apstākļi, gājiena dalībnieki bija pacilātā noskaņojumā un reizi pa reizi vienojas dziesmā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Daļa gājiena dalībnieku nesa arī Latvijas karogus. Gājiens norisinājās mierīgi un notiekošajam seko līdzi arī policija.

Tāpat gājienā piedalījās arī Nacionālās apvienības (NA), kas šo pasākumu organizē, politiķi. Gājiena priekšgalā gāja NA līderis Raivis Dzintars. Aģentūra BNS novēroja, ka gājiena kārtības uzraugi rūpīgi sekoja, lai starp Dzintaru un pārējiem gājiena dalībniekiem tiktu saglabāta distance aptuveni viena metra attālumā.

Iepriekš partija Nacionālā savienība "Taisnīgums" un biedrība "Tēvijas Sargi" aicināja gājienu padarīt par gribas manifestāciju, kurā kā galvenā prasība izvirzīta atteikšanās no imigrantu kvotām un robežkontroles atjaunošana. NA šo ierosinājumu neatbalstīja. Kā novēroja aģentūra BNS, gājiena dalībnieki izvairījās no savas attieksmes paušanas pret bēgļu jautājumu.

Gājiens noslēdzās pie Brīvības pieminekļa bez starpgadījumiem.

Vēstīts, ka gājiens sākās plkst.18.00 no Kārļa Ulmaņa pieminekļa un noslēgsies pie Brīvības pieminekļa.

Lāpu gājiens tradicionāli aizsākās ar sadziedāšanās koncertu pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa (Krišjāņa Valdemāra ielas un Raiņa bulvāra krustojumā) plkst.17.00. Svētku koncertā uzstājās Zigmars Liepiņš, Jānis Sproģis, vīru kopa "Vilki", Jānis Buķelis, "Sūrie laiki" un NA dziedošie jaunieši. Lielajā kopkorī skanēja latviešu tautas un brīvības cīnītāju dziesmas.

Pasākuma dalībniekiem plānots izsniegt aptuveni septiņus tūkstošus lāpu. Lāpu gājiens snotiek maršrutā no K.Ulmaņa pieminekļa, pa Kr.Valdemāra ielu, cauri Pils laukumam, pa Poļu gāti, 11.novembra krastmalu, Kaļķu ielu - līdz Brīvības piemineklim, kur paredzēts gājiena noslēgums.


BNS / Foto: Evija Trifanova/LETA