foto: Zane Bitere/LETA
Vjačeslavs Dombrovskis: "Sarkano līniju" politika nav nekas labs
Vjačeslavs Dombrovskis uzsvēra, ka tas ir sabiedrības brieduma jautājums, lai nedalītu cilvēkus pareizos un nepareizos.
Politika
2018. gada 19. oktobris, 18:23

Vjačeslavs Dombrovskis: "Sarkano līniju" politika nav nekas labs

LETA

"Sarkano līniju" politika nav nekas labs, un šādam viedoklim piekrīt arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pēc tikšanās ar prezidentu žurnālistiem pauda "Saskaņas" politiķis Vjačeslavs Dombrovskis.

Dombrovskis uzsvēra, ka tas ir sabiedrības brieduma jautājums, lai nedalītu cilvēkus pareizos un nepareizos. Viņš arī atkārtoti pauda, ka "Saskaņa" ir ieguvusi lielāku vēlētāju atbalstu Saeimas vēlēšanās, bet prezidentam ir jāizlemj, kuru no politiķiem nominēt valdības veidošanai.

Valsts prezidents tiekas ar partijas "Saskaņa" pārstāvjiem

13. Saeimā ievēlētās partijas "Saskaņa" politiķi Rīgas pilī ierodas uz tikšanos ar Valsts prezidentu.

gallery icon
10

Taujāts, kāpēc "Saskaņa" nav izrādījusi iniciatīvu un organizējusi vadības veidošanas sarunas, Dombrovskis atbildēja, ka vispirms ir jāsaņem prezidenta nominācija un tad jāorganizē tikšanās ar citām partijām.

Līdz šim visi pārējie Saeimā ievēlētie politiskie spēki pauduši, ka nesadarbosies ar "Saskaņu", veidojot valdību. Vienīgā divpusējā tikšanās ir notikusi ar "KPV LV", bet tas esot bijis "konsultāciju formāts", nevis saruna par sadarbību valdība, iepriekš uzsvēra "KPV LV" pārstāvji.

Kā ziņots, Valsts prezidents šodien turpināja tikties ar 13.Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem.

Pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmusies Jaunā konservatīvā partija (JKP), "KPV LV" un "Attīstībai/Par!".

JKP premjera kandidāts ir Jānis Bordāns, "KPV LV" - Aldis Gobzems un "Attīstībai/Par!" - Artis Pabriks.

JKP uzstāj, ka būtu jāveido piecu partiju koalīcija, neiekļaujot tajā Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Saskaņu". Savukārt pārējie potenciālie valdības partneri uzskata, ka valdības darbā jāpiedalās arī ZZS.

JKP pagājušajā nedēļā arī izteica piedāvājumu partijām par valdības modeli un atbildības jomu sadalījumu, tomēr neviens politiskais spēks tam nav piekritis.

Pašlaik valdības veidošanā iesaistītie politiskie spēki uzsver, ka nepieciešams runāt "par saturu" jeb nākamās valdības veicamajiem darbiem, nevis amatiem.