foto: ekrānuzņēmums no video
Liepupes iedzīvotāji pārbijušies - klaiņojoši suņi netālu no mājām nāvējoši saplosa stirnu
112
2018. gada 19. oktobris, 12:08

Liepupes iedzīvotāji pārbijušies - klaiņojoši suņi netālu no mājām nāvējoši saplosa stirnu

Jauns.lv

Liepupes pagasta iedzīvotāji saskārušies ar nepatīkamu notikumu - Liepupītes upes krastā pārdesmit kilometrus no tuvākās dzīvojamās mājas klaiņojoši suņi nogalinājuši stirnu, vēsta LTV raidījums 4.studija.

"Maztiltiņu" mājas iedzīvotāji kādā vēlā vakarā izdzirdējuši neparastu troksni, arī mājas suņi pēkšņi sākuši riet, liekot noprast, ka kaut kas nav kārtībā.

Mājas saimniece Sanita raidījumam 4.studija stāsta, ka lūgusi vīriešu kārtas pārstāvjiem iet lūkoties. Vīri secinājuši, ka klaiņojoši suņi uzbrūk stirnai - pēc tam, kad izdevās dzīvniekus tomēr aizbaidīt, viņi pamanījuši arī saskrambāto stirnu, kas izskatījusies pavisam nobijusies.

Vīrieši nodomājuši, ka suņi ir aizbiedēti un stirnai vajadzīgs laiks, lai attaptos un vēlāk dotos prom, tāpēc dzīvnieku turpat atstājuši. Naktī Sanitas dēls atkal gājis izlūkos, taču diemžēl nu jau bija par vēlu - klaiņojošie suņi bija atgriezušies un pilnībā saplosījuši stirnu.

No rīta notikuma vietā bija palikušas vien asins pēdas un saplosītās stirnas kājas.

Divus suņus, kas klaiņo pa apkārtni, vietējie iedzīvotāji pamanījuši jau iepriekš. Vietējais mednieks Guntis apgalvo, ka tie ir kopti vilku sugas suņi.

Jau pirms asiņainā notikuma vietējie iedzīvotāji vērsās Salacgrīvas pašvaldības policijā, taču saņēma atbildi, ka nepieciešami pierādījumi - fotogrāfijas. Diemžēl "Maztiltiņu" mājas iedzīvotājiem attēlus tā arī neizdevās uzņemt, jo notikums atgadījies naktī.

Lai vietējie iedzīvotāji neuztraukties par savu un mājdzīvnieku drošību, policija apsolījusi tuvākajā laikā veikt papildus apsekošanu, lai iegūtu precīzāku informāciju un aprakstu par klaiņojošajiem suņiem.

Tēmas